Interroguen el propietari de la granja de gallines on va començar l'incendi de l'Ebre

Els Mossos d'Esquadra li van prendre declaració ahir dissabte, en qualitat de testimoni
Imatge de la granja de la Torre de l'Espanyol on es va originar l'incendi
Imatge de la granja de la Torre de l'Espanyol on es va originar l'incendi | ACN

Els Mossos d’Esquadra van interrogar ahir dissabte, 29 de juny, Antoni Montané, el propietari de la granja de gallines de la Torre de l’Espanyol on dimecres va començar el gran incendi forestal de la Ribera d’Ebre.

 

Iniciat el foc, la policia catalana va obrir diligències al jutjat de guàrdia de Falset, al Priorat, que va assignar a la policia local de Gandesa la investigació de les causes de les flames.

 

Primeres declaracions a Móra d'Ebre

Segons ha avançat ‘La Vanguardia’, les primeres declaracions van començar ahir dissabte, i l’amo de la finca va ser el primer a passar per les dependències dels Mossos d’Esquadra a Móra d’Ebre.

 

L’home, precisament, va comparèixer en qualitat de testimoni i, com ja s’ha reiterat durant els últims dies, compta amb el suport de l’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà, i el seu equip. En aquest sentit, el consistori ha manifestat que Montané tenia tots els permisos al dia i les instal·lacions en perfecte estat i que l'origen del foc va ser un malaurat accident, propiciat per les extremes condicions meteorològiques de la darrera setmana.

 

L'alcalde Juncà, en les últimes jornades, també ha posat sobre la taula el debat de la gestió dels boscos i el paper de les diverses institucions en la cura de l'entorn i el territori. El batlle, dies enrere, va expressar que «si tinguéssim una bona gestió dels boscos, no hagués passat el mateix».

 

 

Testimonis de les primeres hores

Ahir, a Móra d’Ebre, els Mossos també van interrogar diversos testimonis presents dimecres, durant els primers avançaments de les flames. A més, segons ‘La Vanguardia’, la policia catalana també prendrà declaració als primers bombers de la zona que van treballar al punt d’inici del foc.

 Comentaris

envia el comentari