Pau Ciuraneta

Un pagès afectat per l'incendi: «Era un mar de mitjans aprofitant-se del 'morbo'»

Pau Ciuraneta, jove agricultor i ramader de la Palma d'Ebre, ha realitzat una crítica a través de les xarxes socials

Pau Ciuraneta, jove agricultor i ramader de la Palma d'Ebre, ha realitzat una colpidora crítica després de l'afectació sofrida per l'incendi de la Ribera d'Ebre.  El jove pagès, només començar el seu discurs, exposa si «saben on està» el seu poble, amb la presumpció que «fins fa cinc dies, segur que no», és a dir, fins que va començar el catastròfic incendi, el qual ha situat aquesta zona al mapa. 

Amb 25 anys, a Ciuraneta se li ha cremat tot, però té «la força, el pit i collons necessaris» per tornar-ho a bastir tot. Tanmateix, ataca a l'administració «que ni ens pensa ni ens escolta» i unes autoritats «que només ens posen pals a les rodes».

«Ja no queda fusta per cremar»

Ensenyant els seus terrenys, cremats per les flames que afectaven la Ribera d'Ebre, Pau Ciuraneta assenyala que «tot això era un mar de mitjans aprofitant-se del 'morbo' i venent una exclusiva a partir del nostre patiment i desolació».

Després d'aquests fets i amb l'incendi ja estabilitzat i podent accedir molts dels afectats a les seves finques i els seus terrenys,  el jove pagès critica els mitjans perquè «no els hi queda més fusta per cremar». I envia un missatge d'esperança i futur, explicant que si volen vendre alguna cosa que sigui «la feina que fem, la manera com la fem i la manera de treballar dels nostres productors».

«Ens teniu i ens heu tingut sempre abandonats»

Ciuraneta, en el seu parlament, assenyala que «avui som aquí, però demà podríem estar parlant d'un altre lloc». En aquest sentit, apunta que s'ha de tenir en compte el treball dels productors catalans, ja que «ens teniu i ens heu tingut sempre abandonats. No som res ni ningú i entre tots hem de fer que canvi».

A més, ha fet una crítica a la seva generació «la més complicada». «Som molt més que un 'instastories', que un debat a Twitter i qualsevol micromecenatge que us permet tenir l'ànima tranquil·la», argumenta el jove pagès de la Palma d'Ebre.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

QUE ENS ESCOLTIN!

A post shared by Pau Ciuraneta (@ciuraneta94) on