Mossos d'Esquadra

Un mosso fora de servei salva un ancià de morir cremat a Tarragona

Els fets van passar dijous, 28 de febrer, en una parcel·la al barri de Sant Salvador

La tarda d'aquest dimecres, sis de març, s'ha conegut un preciós gest heroic del cos de Mossos d'Esquadra. Un mosso va salvar, el passat dijous, 28 de febrer, a un veí de 83 anys del barri tarragoní de Sant Salvador de morir cremat en una foguera.

El veí es trobava cremant restes de poda a la seva parcel·la quan va ensopegar amb la forca amb la qual treballava i va caure dins el fosc, segons el relat de l'agent, que estava fora de servei, i que respon al nom de Jesús.  El policia, Jesús, es trobava netejant la parcel·la veïna i, quan ja marxava, va veure que el seu veí, l'ancià accidentat, de nom Teo, es trobava «al mig de la foguera».

L'agent va saltar la tanca que separava les dues finques i va agafar Teo  «per l'espatlla i la cintura per treure'l del foc» en una operació que «es va fer eterna». L'ambulància els va traslladar de seguida a l'hospital Joan XXIII de Tarragona, però van ser derivats al Vall d'Hebron de Barcelona.

Les emotives paraules del mosso

Teo va ingressar a la unitat de grans cremats de l'hospital barceloní amb cremades de primer, segon i tercer grau. Jesús, per la seva banda, també va ser derivat a Barcelona davant el risc de patir una lesió crònica als dits de la mà dreta per les cremades de segon grau i segueix en rehabilitació.

Jesús, que segons ha informat el departament de comunicació dels Mossos és policia de seguretat ciutadana a Sant Feliu, ha declarat, emocionat, que «he pogut visitar el Teo, que haurà de passar per cinc operacions, i encara que jo era allà de casualitat, em sap molt greu no haver arribat abans».

També et pot interessar: