Pla general d'un control policial al Brull, Osona

Els Mossos faran 400 controls policials diaris a partir del 9 d'abril

La policia catalana treballarà conjuntament amb les policies locals per tal de fer complir el confinament comarcal aprovat pel Procicat

El retorn del confinament comarcal a partir de la mitjanit de dijous a divendres suposarà el desplegament, de nou, de controls policials a les principals vies. El comissari dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, ha explicat que es reactivarà un dispositiu d'entre 350 i 400 controls policials diaris en diferents vies de comunicació que uneixen les comarques catalanes, en col·laboració amb les policies locals.

Ho ha anunciat en una roda de premsa juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper; el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i el subdirector general de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado, en el marc de la qual s'ha anunciat la decisió del Procicat de decretar de nou el confinament comarcal a Catalunya.

Així mateix, aquest dimecres també s'ha confirmat que la policia catalana i els Agents Rurals reactivaran el dispositiu de control i mobilitat al voltant dels diferents parcs naturals de Catalunya. A més, es continuarà treballant sobre possibles festes il·legals o activitats no permeses després que els dies de Setmana Santa s'hagin fet «moltes intervencions» i s'hagin detectat incompliments greus.

«Ara toca fer un pas enrere»

Per la seva banda, el secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha assegurat que «ara toca fer un pas enrere», després de la decisió del Procicat de tornar al confinament comarcal a partir d'aquest divendres i eliminar la possibilitat que persones d'una mateixa bombolla de convivència puguin traspassar el perímetre de la comarca.

Argimon ha dit que el «principal problema» és el creixement que s'està produint en l'ocupació de les UCI. El secretari de Salut Pública ha subratllat que el creixement dels ingressos de pacients crítics és de moment «discordant» amb l'augment de casos diagnosticats per coronavirus. En aquest sentit, ha remarcat que la situació en les últimes setmanes havia permès fer passos endavant, però que ara toca fer un pas enrere davant el «creixement ràpid i preocupant» en les UCI.