Motorista

Els Mossos alerten de la perillositat de no anar amb el cos protegit a la moto durant l'estiu

Recorden que, encara que faci calor i només el casc és obligatori, no dur jaqueta pot causar lesions greus

Estem en ple estiu i molts motoristes, sobretot a les grans ciutats, deixen aparcades les mesures de seguretat per evitar passar calor mentre condueixen. És una imatge habitual estiuenca la d'una persona pujada a una moto sense samarreta o, si més no, sense una jaqueta protectora. Els Mossos d'Esquadra han volgut donar un missatge d'alerta, ja que recorden que aquesta pràctica, tot i que no és sancionable, si pot ser molt perillosa. 

La falta de protecció a tot el cos pot tenir conseqüències molt greus davant una caiguda. Tot i la calor i que només dur casc és obligatori, la policia catalana recomanar dur  jaqueta i guants per evitar possibles abrasions a la pell i «tenir lesions greus». Molts usuaris coincideixen a fer aquesta recomanació «per seguretat», recordant que encara que tot i ser a l'estiu es continuen produint accidents. 

La DGT es planteja que els guants siguin obligatoris

L'augment de la sinistralitat mortal entre els vehicles de dues rodes, d'un 10% el 2018 respecte l'any anterior, ha dut tant al Servei Català de Trànsit com a la DGT ha fer plans específics per protegir els motoristes.

accident
Tant Trànsit com la DGT estudien com reduir els accidents mortals de moto | Cedida

 

Entre altres mesures, l'ens estatal estaria plantejant que l'ús de guants en motocicletes i ciclomotors sigui obligatori.  Aquestes mesura s'aplicaria de moment a les vies interurbanes; carreteres convencionals, autopistes i autovies, però es podria ampliar a les urbanes en un futur.  

També et pot interessar...