Nova campanya de Trànsit

Trànsit avisa que les imprudències a la carretera poden comportar penes de presó

S'impulsa la nova campanya sobre seguretat viària '... Seràs tu el següent?'

El Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra impulsen la campanya '...Seràs tu el següent?' per advertir que la imprudència a la carretera comporta penes de presó i conseqüències a llarg termini. Segons ha exposat el conseller d'Interior, Miquel Buch, actualment hi ha 467 persones empresonades per actituds «negligents o temeràries» a la carretera.

Les conductes imprudents que han causat més accidents són les distraccions, l'alcohol i la velocitat

El material de la campanya gràfica presenta diferents casos hipotètics de persones que haurien comès delictes contra la seguretat viària o imprudències i que han estat condemnades a penes de presó o bé que han tingut un cost personal molt elevat, com no tornar a caminar. Al centre del cartell hi ha un mirall per conscienciar a tothom que les imprudències tenen conseqüències.

La campanya rep el suport de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), que han signat un acord de col·laboració per difondre-la. Les conductes imprudents, onze en total, estan relacionades amb l’excés de velocitat, les distraccions associades a l’ús mòbil o el consum d’alcohol i drogues.

Nova campanya de transit
Cartell de la nova campanya de Trànsit | Cedida

 

En només vuit dies han mort deu persones a les carreteres catalanes

La difusió d’aquesta campanya de prevenció de sinistralitat viària s’ha fet coincidir amb el període estival; una època d’intensa mobilitat a la xarxa viària catalana i de risc elevat de sinistralitat. Buch ha dit que aquest mes de juliol han mort 10 persones en 8 dies (entre el 21 i el 28 de juliol), 3 d’elles motoristes i 5 de les quals, en accidents registrats el passat cap de setmana. En un d’ells, a la C-12 a Xerta (Baix Ebre), el passat dissabte 27 de juliol, hi va haver 3 víctimes mortals.

Buch ha advertit de les conseqüències penals de la conducció negligent després que s’hagin produït 10 víctimes mortals a les carreteres catalanes en els darrers vuit dies.  Per això ha demanat «molta precaució i consciència perquè l’excés de velocitat, l’alcohol i les distraccions al volant es paguen amb vides i amb presó». 

Les negligències al volant són les causes dels accidents més recents

El comissari Joan Carles Molinero ha exposat que des de principis d'any ja hi ha hagut 98 víctimes mortals, 18 de les quals el mes de juliol i d'aquestes almenys 11 es podrien haver evitat amb actituds més responsables.

Fins al 30 de juliol, aquest any, han perdut la vida un total de 98 persones en 91 accidents mortals,  mentre que al mateix període del 2018 n'hi va haver 115 en 95 sinistres viaris.   Això suposa un descens del gairebé el 15% dels morts i del 4,2% dels sinistres mortals  respecte al mateix període de l’any passat. 

Mor un motorista en xocar amb un vehicle que va saltar la mitjana per un accident previ a la C-17
Mor un motorista en xocar amb un vehicle que va saltar la mitjana per un accident previ a la C-17 | Servei Català de Trànsit (SCT)

 

Molinero ha destacat que les negligències al volant són la causa de dos accidents recents i que, per tant, es podrien haver evitat. Pel que fa a l'accident ocorregut dissabte a la C-12 a Xerta, on van morir tres persones, ha explicat que la nena de tres anys del vehicle no anava ni amb cadireta ni amb cinturó de seguretat.

També ha dit que el conductor del vehicle que va provocar un sinistre a la C-17 a Mollet va avançar un vehicle en línia contínua mentre mirava un vídeo de Youtube amb el mòbil i, com a conseqüència d'això, va provocar la mort d'un motociclista que circulava correctament en sentit contrari.

També et pot interessar...