Plantegen la construcció d'un tercer carril a l'A-2 al seu pas pel Pla d'Urgell

El president del Consell Comarcal reunirà els alcaldes per les queixes per l'estat i sinistralitat a l'autovia

Pla mitjà del president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés
Pla mitjà del president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés | LleidaDiari.cat

El president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Panadés, vol portar a debat i consens dels alcaldes de la comarca un manifest per reclamar al Ministeri de Foment la construcció d'un tercer carril a l'autovia A2, al seu pas per la comarca, davant «l'estat de conservació d'aquesta via ràpida i la sinistralitat viària que registra». Panadés considera que «és hora de dir prou" i, per això, vol traslladar el «deteriorament» que pateix la infraestructura al Consell d'Alcaldes perquè «la seguretat és el que més ens preocupa».

El president comarcal i alcalde del Poal ha dit que també caldrà buscar també suport amb les cambres de comerç de Lleida i de Tàrrega, institucions i altres agents econòmics «per a veure si, entre tots, podem fer força a Foment».

L'opinió del president del Consell Comarcal

Rafel Panadés ha explicat aquest dimarts que la meitat dels municipis de la comarca «o bé limiten amb l'autovia o bé els hi creua pel seu terme municipal» i que aquest traçat es va posar en servei fa 27 anys amb una realitat de volum de trànsit i de polígons industrials limítrofs molt diferent de l'actual. «Com que sabem que tot és lent, hem de començar a fer-nos sentir», ha dit.

Panadés ha explicat que l'A-2 és un dels principals corredors econòmics i de mobilitat territorial. Creua el Pla d'Urgell d'oest a est pels termes municipals de Bell-lloc d'Urgell, Sidamon, Palau d'Anglesola, Fondarella, Mollerussa, Vila-sana, Golmés i Castellnou de Seana, i és «estratègica» pel posicionament d'activitats econòmiques, especialment per al sector agroalimentari i logístic, fortament arrelat al Pla d'Urgell.

Segons dades públiques de sòl logístic a Lleida, la superfície de magatzem logístic de la comarca ja era de 120.000 metres quadrats el 2015, només superada a les comarques de Lleida pel Segrià. L'A-2 és l'única opció de via ràpida al Pla d'Urgell.

Imatge de les cues formades a l'A-2 | LleidaDiari.cat

 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari