YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els Mossos avisen que a partir d'aquest dilluns començaran a aplicar sancions durant el toc de queda

Durant la primera nit la policia catalana s'ha limitat a informar de la normativa, i ha identificat 101 persones a tot Catalunya

Un mosso d'esquadra de nit amb el cotxe policial al costat i un vehicle blanc apropant-se
Els Mossos han identificat 101 persones durant la primera nit de toc de queda, i començaran a aplicar sancions | cedida

El balanç de la primera nit d'aplicació del toc de queda és de 101 persones i 10 vehicles identificats a tot Catalunya. «Hem fet informació de servei», ha explicat el comissari en cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, matisant que no s'ha aixecat cap acta pel fet de ser la primera nit.

Segons ha dit, s'ha comprovat que alguns dels identificats podien circular per la via pública en tractar-se d'excepcions autoritzades durant el toc de queda mentre que altres no podien justificar el motiu de ser al carrer. No s'han detectat incidents «rellevants» però els Mossos investiguen les actuacions «violentes» per part d'alguns manifestants negacionistes, concentrats aquest diumenge al vespre a la plaça d'Espanya de Barcelona.

Les persones interceptades a la via pública seran sancionades a partir d'aquest dilluns

En general, ha assegurat Sallent, hi ha hagut menys afluència de gent al carrer i s'han detectat situacions «puntuals» de persones que eren a la via pública, sobretot entre les 22h i les 23h de persones que lliuraven a domicili menjar de la restauració o s'enduien comandes cap a casa.


En els controls fets on s'han identificat a ciutadans, bàsicament se'ls ha preguntat per què eren al carrer, d'on venien o cap a on es dirigien, i se'ls ha informat de la nova normativa, advertint que la mateixa conducta seria sancionable a partir d'aquest dilluns.

Sallent ha felicitat el comportament ciutadà en les primeres hores del toc de queda, en què els Mossos han actuat juntament amb policies locals i Guàrdia Urbana per donar compliment a la nova situació legal que regula els moviments en la nova franja horària.

La Generalitat estudia un toc de queda de cap de setmana

Hem de recordar que, aquest dilluns, la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha avançat que l'executiu català té sobre la taula la possibilitat de decretar un confinament de cap de setmana, per reduir la mobilitat i, d'aquesta manera, abaixar el possible contagi de la Covid-19. Una decisió que comparteixen els experts catalans, que han aprofitat per exigir mesures més dràstiques en els pròxims dies a Catalunya. 


Comentaris
Serafi Bandarra i Grataconys
Pero que aquestes sancions es cobrin, so no seria enfotresen del que es comporta com deu mana.

envia el comentari