Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una tromba marina davant del litoral central

Imatges: Espectacular tromba marina just davant de la costa del Maresme aquest dilluns al matí

La mànega s’ha produït arran d’un fort aiguat que queia a sobre del mar i ha estat vista des de molts municipis

Imatge d'una tromba marina davant del litoral central
La mànega s'ha produït just davant de la costa del Maresme aquest matí | TempsCalella

La setmana ha començat molt moguda a prop de la costa, un cop ha passat el  front fred  aquesta matinada, s'han reactivat xàfecs i tempestesfortes  just davant de la costa central i la mostra d’això és l’espectacular tromba marina  que s’ha format aquest matí de dilluns, 26 d'octubre, just davant del litoral del Maresme. El fenomen s’ha pogut veure des de molts punts de la comarca i diferents localitats, com ara Calella, Arenys de Mar, Canet de Mar, Mataró, entre d'altres. 

La mànega marina ha tingut lloc a causa d’un fort aiguat que queia mar endins i que ha provocat la formació d’aquest espectacularremolí  que xuclava aigua del mar i els núvols eren molt vistosos, fet que ha captat l’atenció de molta gent que es trobava en aquells moments a prop del mar. Aquestes són algunes de les imatges impressionants d’aquest matí:

Dilluns encara mogut

El temps serà clarament més mogut aquest dilluns en comparació amb diumenge. Els ruixats del matí a punts del litoral i prelitoral són només l’aperitiu, ja que, a partir del migdia i durant la tarda, s’esperen més xàfecs i tempestes al nord de Barcelona, Girona, Prepirineu, prelitoral i est de la Catalunya Central. Poden ser localment forts i anar acompanyats de calamarsa i ventades, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té força alertes activades. A més, aquest canvi de temps vindrà associat a un canvi brusc en les temperatures  que, a últimes hores del vespre, cauran en picat. Pots consultar la previsió setmanal en el següent enllaç.