Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'unes potents nuvolades a l'Empordà

Brusc canvi de temps amb un inici pre-hivernal de setmana: Temps Catalunya del 26 d'octubre a l'1 de novembre

El fred intens de principis de setmana no tindrà continuïtat

Imatge d'unes potents nuvolades a l'Empordà
L'inici de setmana mogut i fred, no tindrà continuïtat en jornades posteriors | Àngel Galán

El temps ha estat molt plàcid aquest cap de setmana en general, però aquest diumenge ja hem notat, en forma de ventades  que han anat a més, els primers símptomes del nou canvi de temps  que ens afectarà les pròximes hores. De cara a aquests primers dies de la setmana, els ruixats i les tempestes aniran a més i les temperatures  patiran un nou descens, però no durarà gaire i a mesura que avanci la setmana, tornaran a recuperar-se els  termòmetres. Serà a partir de dimecres  quan l'ambient podria ser clarament més càlid de nou, amb una pujada clara de les temperatures.

Dilluns 26 d'octubre

El primer dia d'aquesta darrera setmana del mes, el dilluns, 26 d'octubre, estarà marcat per la inestabilitat amb molts núvols arreu i només amb més sol  al sud del territori. A la resta i sobretot, a les comarques de Barcelona i Girona, els ruixats  seran els clars protagonistes, tant al matí com a la tarda, però sent menys probables al migdia. Les temperatures  baixaran clarament i la majoria se situaran per sota dels 20ºC. A més, la neu  tornarà al  Pirineu i  baixarà de cota dels 1.800m als 1.200 metres al vessant nord.

Mapa del temps a Catalunya pel dilluns 26 d'octubre del 2020
El temps serà molt mogut aquest dilluns amb ventades, neu que baixarà de cota i ruixats al nord-est | Catalunya Diari

A part dels xàfecs  i la neu que tornarà al Pirineu, el més destacable d'aquest dilluns  a la meitat sud del territori també serà el vent  que bufarà amb força de mestral. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos  per aquesta tarda de dilluns  on es podrien superar els 90 km/h  a moltes comarques.

Mapa d'avisos del meteocat pel dilluns 26 d'octubre del 2020
Les ventades fortes seran les protagonistes al sud del territori aquest dilluns | Meteocat

Dimarts 27 d'octubre

Pel que fa al dimarts, 27 d'octubre, al matí dominarà el sol, però a la tarda arribaran nous intervals de núvols alts i prims d’oest a est. No portaran pluja en general, però obriran la porta a un canvi de temps més contundent els següents dies. Tan sols s’esperen ruixats de tarda al Pirineu i Prepirineu, sobretot al de Girona, amb temperatures semblants o pugen lleugerament.

Dimecres 28 d'octubre

A partir del dimecres, 28 d'octubre, els núvols alts seguirien sent els protagonistes però sense pluges  en general, tot i que caurien ruixats  dispersos al Pirineu i al nord de Catalunya. Les temperatures baixaran de forma més clara altre cop, sobretot al nord, amb gran part de Catalunya per sota dels 20ºC de nou.

Dijous 29 d'octubre

Pel que fa al dijous, 29 d'octubre, al matí dominarà el sol, però a la tarda arribaran nous intervals de núvols alts i prims d’oest a est. No portaran pluja en general, però obriran la porta a un canvi de temps més contundent els següents dies. Les temperatures començaran a pujar notablement a partir del mateix dijous.

Divendres 30 d'octubre

Divendres, 30 d'octubre, seria segurament el dia més tranquil de la setmana, amb sol en general i només alguns núvols residuals, principalment a les comarques de Barcelona i Girona. Les temperatures pujaran amb més ganes i l'ambient ja no serà tan fresc, màximes de 22ºC a 24ºC. 

Cap de setmana del 31 d'octubre i 1 de novembre

Finalment, el temps sembla que seguirà amb una tendència de millora de cara al cap de setmana del 31 d'octubre i 1 de novembre,  de la castanyada, tot i que dissabte encara serà un dia força mogut amb restes de núvols. Diumenge sembla que dominarà el sol i no hi haurà xàfecs. Les temperatures es mantindrien a ratlla en conjunt, però sempre amb un ambient poc fred. No obstant, aquesta situació és força incerta i haurem d’anar seguint amb atenció els possibles canvis, tot depenent del moviment de les borrasques atlàntiques.