Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de diversos joves fent un 'botellón'

92 identificats en un 'botellón' a Sant Quirze del Vallès

A banda d'aquesta festa il·legal a Sant Quirze del Vallès, el conseller d'Interior també ha parlat de 18 identificats més a Bordils (Gironès)

Fotografia d'un 'botellón' a la Barceloneta, que va tenir lloc el juliol
En total s'han identificat 188 persones entre la nit de dissabte i la matinada d'avui diumenge | acn

Els Mossos d'Esquadra han identificat aquesta matinada 92 persones que participaven en un 'botellón' il·legal a Sant Quirze del Vallès. «En total s'han identificat 188 persones entre la nit de dissabte i la matinada d'avui diumenge per incomplir les restriccions de consum d'alcohol a la via pública», ha precisat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, als micròfons de Rac1. A banda d'aquesta festa il·legal a Sant Quirze del Vallès, Sàmper també ha parlat de 18 identificats més a Bordils (Gironès) i d'una altra festa amb 90 persones que s'ha dissolt en veure arribar cotxes de la policia. El titular d'Interior ha recordat que a partir d'ara, amb el toc de queda nocturn, les infraccions poden anar dels 3.000 als 600.000 euros.

Els Mossos han detallat que aquesta nit i matinada també han hagut d'actuar per dissoldre 'botellons' en altres poblacions com Viladecans, Cerdanyola del Vallès, Vilafranca del Penedès, Gualta, Beuda i Amer. «Les imatges d'ahir al parc del Poblenou de Barcelona em semblen fatal. La gent pot enganyar a la policia, però no pot enganyar al virus. Això és molt seriós», ha criticat Sàmper. «O tenim molt clar que és una qüestió que hem de treballar entre tots, o no ho aconseguirem», ha insistit el conseller d'Interior, que també ha recriminat els pícnics diürns de moltes famílies –amb més de sis persones i sense mascareta-, malgrat les restriccions.

Dos caps de setmana seguits amb xifres desorbitades

De fet, la Guàrdia Urbana de Barcelona va desallotjar durant l'últim cap de setmana un total de 2.876 persones del carrer i d'espais privats per incomplir les restriccions sanitàries de la covid-19. Les dades d'ahir presenten que també ha interposat un total de 647 denúncies per consum begudes alcohòliques a l'espai públic i s'ha denunciat a cinc locals, mentre que un total 6.911 persones han estar advertides per no portar mascaretes o per fer-ne un mal ús, mentre que 336 persones han estat denunciades pel mateix motiu. Paral·lelament, la Guàrdia Urbana ha interposat 281 i 325 denúncies per no mantenir la distància de seguretat i per estar més de sis persones juntes respectivament.