Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta

El toc de queda a Catalunya serà finalment entre les 22.00 i les 06.00 hores

A més, els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta
El toc de queda s'aplica aquesta mateixa nit | Generalitat de Catalunya

El toc de queda a Catalunya serà finalment entre les 22 i les 6 hores, segons ha informat el Govern, que apunta que els establiments oberts al públic hauran de tancar a les 21 hores. El Govern contempla excepcions, especialment per permetre els desplaçaments de tornada a casa. Les comunicarà en roda de premsa a les 18 hores, després de la reunió del Procicat, prevista per a les 16 h.

A més, aquest migdia s'ha reunit el Comitè Executiu de Crisi per a la covid-19. A les 13 hores, el vicepresident amb funcions de president, la consellera portaveu i els titulars d'Interior i Salut s'han reunit amb representants del món local. Abans del Procicat hi haurà una nova reunió del comitè de crisi.

Estat d'alarma general a Espanya

El decret de l'estat d'alarma que el govern espanyol ha aprovat en un consell de ministres extraordinari estableix un toc de queda a tot l'Estat entre les 23 i les 6, amb marge per a les CCAA de modificar-lo una hora, segons ha anunciat el president espanyol, Pedro Sánchez. El decret té una durada de 15 dies però la previsió del govern espanyol és prorrogar-lo durant sis mesos, fins al 9 de maig. Entra en vigor aquesta tarda i Sánchez vol que el Congrés aprovi la pròrroga la setmana que ve. El decret permet que les autonomies restringeixin reunions i també moviments entre CCAA, així com fer confinaments perimetrals. Del toc de queda en queda fora només Canàries.

En roda de premsa a La Moncloa, Sánchez ha explicat que el decret disposa del dictamen favorable del Consell d'Estat i l'Advocacia de l'Estat i entrarà en vigor aquesta mateixa tarda. Segons el president espanyol, les raons per a la seva aprovació estan «plenament justificades», i cal «transmetre la realitat» als ciutadans, que és que «estem plenament immersos a la segona onada de la pandèmia».

«La situació és extrema», ha afirmat, i per tant «aprovem de nou l'estat d'alarma perquè és l'eina més eficaç» per plantar cara al virus en què serà una «batalla dura». «Els científics apunten que malgrat que és el mateix virus aquesta onada té unes altres característiques» per la mitjana d'edat i la pressió hospitalària. Per això aquest segon estat d'alarma, ha dit, té característiques específiques.