ÚLTIMA HORA

🚨 Les UCI es desborden a Catalunya tot i la millora d'alguns indicadors sanitàris

URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Mossos contra Bomberes per negar-se a despenjar una ‘okupa’ a Barcelona

Els antiavalots van desallotjar una casa i dos dels ocupants es van penjar de la façana amb cordes

Desallotjament okupes
Durant el desallotjament del 21 de maig, dues ocupants es van penjar de la façana amb cordes | CatalunyaDiari.cat

El sindicat SAP-Fepol dels Mossos d’Esquadra ha criticat aquest dijous la decisió del cap de guàrdia dels Bombers de Barcelona que dimarts passat al matí va decidir no despenjar una activista penjada de la façana d'un bloc de pisos ocupat al barri del Camp de l'Arpa. Segons consta en l'acta judicial del desallotjament, el comandament de bombers va dir que «tenien ordres de no intervenir per temes polítics».

Els Bombers no van voler despenjar una de les ‘okupes’

Fonts municipals han explicat que no hi ha cap ordre en aquest sentit, sinó que la carta de serveis dels Bombers de Barcelona només contempla la seva actuació en cas de rescat de persones en risc, i en aquell cas les dues activistes estaven ben lligades i penjades, i sense cap perill de caure.

En un comunicat, el sindicat ha demanat explicacions i transparència als Bombers per aquesta situació d'«extrema gravetat», ja que els membres del cos d'emergències no haurien «acatat un requeriment judicial obeint a directrius polítiques». El SAP-Fepol diu que el consistori i l'alcaldessa, Ada Colau, «no poden alinear-se amb el moviment ‘okupa’, però especialment no poden desobeir un requeriment judicial o instar funcionaris públics a que ho facin», ja que això podria tenir conseqüències jurídiques pels bombers requerits. També consideren una «irresponsabilitat» dels bombers no actuar, perquè hi podria haver hagut algun accident.

Desallotjament okupes
Els Bombers no van actuar perquè la dona estava ben lligada i no patia perill de caure | CatalunyaDiari.cat

El desallotjament va començar cap a les 9 del matí al número 311 del carrer Independència, prop de la confluència amb Mallorca. Els antiavalots van haver d'utilitzar una escala que els van cedir els bombers per accedir al balcó del primer pis i rebentar la porta. Després van demanar ajuda als bombers per despenjar les dues activistes, però com que aquestes estaven ben lligades i penjades i no corrien risc, el cap de guàrdia s'hi va negar.

Per això, es va haver d'activar la unitat de muntanya de la policia catalana, que va arribar des de la seu central de Sabadell i van poder acabar el desallotjament cap al migdia. Una de les activistes es va resistir i va quedar investigada judicialment per un delicte de resistència a l'autoritat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari