Té el 'sí' dels Mossos: el sector que podria reobrir aviat a Catalunya

«Tot el que sigui ampliar el ventall perquè la gent alliberi aquesta energia acumulada, ho veiem positiu»

Ara que els restaurants han recuperat bona part de les seves hores crucials perquè els negocis rutllin, són els bars i discoteques els qui esperen amb candeletes aixecar persiana. I justament aquest dilluns se sap alguna cosa més al respecte. El portaveu dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, veu amb bons ulls la reobertura ordenada de l'oci nocturn per evitar els 'botellons' del cap de setmana.

«Tot el que sigui ampliar el ventall de possibilitats perquè la gent alliberi aquesta energia acumulada en pandèmia ho veiem positiu», ha dit en declaracions a TV3, on ha afegit que, «qualsevol situació que permeti descongestionar aquesta necessitat de sortir al carrer de forma massiva i sense prendre les mesures adequades, benvinguda sigui».

Els Mossos d'Esquadra van detenir dues persones la matinada de diumenge pels delictes de desobediència i resistència, en no voler marxar d'un 'botellón'. S'han posat unes 600 sancions. Malgrat tot, Molinero ha destacat que no hi ha hagut «incidents rellevants» en aquestes primeres hores sense estat d'alarma, però sí que ha reconegut que no s'ha aconseguit que part de la gent concentrada durant les nits respectessin les mesures de seguretat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.



De cara al proper cap de setmana, ha opinat que la situació ja no serà exactament la mateixa. «Esperem que la gent no tindrà tant aquesta necessitat d'exterioritzar d'una forma tan contundent amb aquestes concentracions la seva presència al carrer», ha argumentat.



Pel que fa a l'augment de la delinqüència que es produirà un cop decaigut l'estat d'alarma, Molinero ha explicat que hi estan treballant fa dies a través de mapes de calor per poder administrar els recursos policials i prevenir al màxim aquest increment. Ha dit que espera no tornar als índexs d'abans de la pandèmia.

La Urbana de Barcelona desallotja 1.639 persones en una nit de diumenge «més tranquil·la»

L'oci nocturn, segons el portaveu dels Mossos, evitaria la proliferació de 'macrobotellons' i aglomeracions nocturnes al carrer com les viscudes aquest cap de setmana, de manera especialment preocupant dissabte, per celebrar el final de l'estat d'alarma. Les imatges, en especial les de Madrid i Barcelona, han esgarrifat molts ciutadans i ciutadanes, que consideren totalment irresponsable tal actitud davant d'una pandèmia encara viva al país.

La nit de diumenge, en canvi, ha estat més tranquil·la, tot i les actuacions que s'ha vist obligada a fer la policia. La Guàrdia Urbana de Barcelona, per exemple, ha desallotjat la nit de diumenge passada 1.639 persones d'espais públics, segons han indicat fonts municipals a l'ACN. Les persones han estat desallotjades de molts indrets diferents de la ciutat, però principalment de zones com el passeig Lluís Companys, el Born, la plaça de la Virreina o la plaça dels Àngels.

L'Ajuntament de Barcelona no veu la reobertura de l'oci nocturn com a solució per evitar 'macrobotellons'

El tinent d'alcaldia de Seguretat de l'Ajuntament, Albert Batlle, ha assenyalat en una entrevista al 'Cafè d'Idees' de TVE que la nit ha estat «més tranquil·la» que l'anterior, quan es va aixecar el toc de queda. Batlle ha destacat en positiu que no hi ha hagut cap incidència greu i ha assenyalat que s'ha complert amb l'objectiu d'aquestes primeres nits, que és el de dispersar concentracions. 

El tinent d'alcalde ha reconegut que «hi haurà un moment» que caldrà abordar com es reobre l'oci nocturn dels bars, clubs i discoteques, però ha descartat veure-ho com una solució per evitar imatges com la de dissabte. «Fa dos anys hi havia problemes de 'botellons' i l'oci nocturn estava obert», ha indicat. 



Per altra banda, ha justificat que el metro tanqui a la mitjanit, perquè a partir de les 23.00 hores «no hi ha activitat nocturna» pel tancament de restaurants i la fi d'espectacles culturals. Tot i això, ha dit que s'anirà «modulant» en el decurs dels pròxims dies o setmanes i ha assegurat que aquesta setmana ho abordaran amb les autoritats del transport metropolità.  


El tinent d'alcalde també ha assegurat que, a Barcelona, les sancions posades en el darrer any sí que s'estan cobrant i ha assegurat que ja han recaptat 1,7 milions d'euros des de l'inici de la pandèmia.


Comentaris

envia el comentari