Control de Mossos a Barcelona en les primeres hores de confinament perimetral l'octubre de 2020

Els Mossos confirmen que el compliment del toc de queda és més elevat ara que els primers 15 dies

Tot i la millora, desenes de persones han estat multades per no justificar la seva presència al carrer després del toc de queda

Els Mossos d'Esquadra han constatat que el compliment de la restricció de mobilitat a Barcelona és major en l'actualitat que en els primers 15 dies de la seva aplicació per part del Govern com a mesura de contenció del coronavirus. Així ho ha pogut saber Europa Press després d'assistir a un control de compliment del toc de queda la nit d'aquest divendres, la primera després de decretar-se la pròrroga del toc de queda quinze dies més, fins al 23 de novembre.

Cada nit, els Mossos es divideixen per a patrullar i establir controls policials per a coordinar les zones, les entrades i les sortides dels diferents barris i de la mateixa ciutat, ja que a partir del divendres a les 6 hores està prohibit desplaçar-se de municipis fins al dilluns a les 6 hores.

Tornar a casa en taxi és la via més utilitzada per evitar controls

Totes les nits, cada dispositiu que està de servei assisteix a tres controls policials -normalment un a mitjanit i altres dues al voltant de les 2.30 hores i a les 4 hores-, i que tenen una durada d'entre vint minuts i una hora i que modifica la seva ubicació de manera diària.

Durant el dispositiu en el qual ha assistit Europa Press, s'ha constatat que moltes persones es desplacen en taxi una vegada passada l'hora límit a la nit: «La majoria pensen que en taxi no els pararem i justament és on més controlem», ha explicat un agent.

Durant aquest control, situat en Ronda Sant Pau, han passat 12 vehicles i s'ha multat a cinc persones: tres d'elles anaven embriagues i sense cap excusa per a circular fora de l'horari permès, una altra circulava en un taxi amb un certificat de desplaçament fals i una altra presentava signes d'anar sota els efectes de l'alcohol.

Diverses multes per embriaguesa i falsos certificats

D'altra banda, al carrer Mallorca, s'han multat a dues dones; una per anar borratxa i saltar-se el toc de queda, i l'altra per ensenyar un certificat de desplaçament fals i que assegurava que acabava de sortir del treball, però el paper que ensenyava no estava signat ni corresponia el seu nom amb el nom del certificat.

Quan circulaven pel carrer Villarroel, han detingut a un altre home després que comencés a córrer després de veure al cotxe patrulla; després d'immobilitzar-li i registrar-lo, ha estat denunciat per haver-se saltat el toc de queda i per no portar cap document identificatiu.

Més tard, al carrer Entença, han denunciat a tres dones per intentar fugir i per saltar-se el toc de queda, després que s'amaguessin en un pàrquing durant 15 minuts en veure a agents dels Mossos. D'aquesta manera, la ciutat aquesta nit ha estat buida o amb molt poques persones circulant, malgrat que durant el cap de setmana és quan es registra un major nombre d'incidents, segons els agents.

No obstant això, agents dels Mossos han remarcat que abans de la imposició del toc de queda el telèfon d'emergències 112 rebia un major nombre de crides cada nit, que actualment s'han reduït considerablement.