Els Mossos d’Esquadra davant el pis on van matar un paleta a Puigcerdà (04-02-2020)

Denuncien un carnisser per obrir el bar del costat durant el confinament a la Garrotxa

Des de fora el negoci es veia tancat

Els Mossos d'Esquadrahan denunciat un carnisser  d'Argelaguer, a la Garrotxa, per mantenir obert el bar  que té en propietat al costat i eludir així la prohibició d'aquest tipus d'activitat pel coronavirus. Aprofitant que tenia oberta la carnisseria, feia passar després els clients per una porta interior fins al local del  bar, on podien prendre alguna cosa. Des de fora, el bar es veia tancat. El cos policial va denunciar dos establiments més a la demarcació ahir dijous i també a 239 persones per no respectar el confinament.

Més mesures perquè la gent respecti el confinament

Els Mossos d'Esquadra, en coordinació amb les Policies Locals a Catalunya, desplegaran aquest divendres i durant tot el cap de setmana 200 controls policials específics en les principals carreteres i autopistes per a garantir les restriccions de mobilitat per l'estat d'alarma, per a evitar desplaçaments a segones residències.

En roda de premsa telemàtica al costat de les conselleres Meritxell Budó i Alba Vergés, el conseller d'Interior, Miquel Buch, i el comissari responsable de la Comissaria General de Mobilitat, Joan Carles Molinero, han demanat «màxima col·laboració» a la ciutadania, i han apel·lat a la solidaritat i la responsabilitat ciutadana.

Molinero ha explicat que es desplegaran 852 efectius policials i que s'establiran cinc fases amb 40 controls cadascuna, un aquest divendres, dos el dissabte i dos el diumenge. Ha indicat que seran inspeccionats tots els turismes que circulin per la xarxa viària principal o secundària, i si no estan autoritzats, seran retornats al seu lloc d'origen i s'estendrà acta administrativa per la Llei de protecció de seguretat ciutadana.