Els Mossos denuncien deu persones per intentar pujar a un vol al Prat amb PCR falsos

Es tracta de deu persones amb nacionalitat pakistanesa que volien viatjar a Abu Dhabi

Diverses persones a l'Aeroport del Prat esperant per a poder embarcar
La policia investiga si hi ha alguna organització que està falsificant PCR | Cedida

Els Mossos d'Esquadra han enxampat deu passatgers pakistanesos a l'Aeroport del Prat quan intentaven accedir a un vol amb destí a Abu Dhabi amb tests PCR falsificats, tal com ha informat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, segons recull el mitjà 'Tot Barcelona'. La policia catalana els ha denunciat i ha obert diligències per tal d'esbrinar si estan vinculats a una suposada organització de falsificacions de PCR.

Es tracta de la primera ocasió en què es detecta un grup de persones amb tests falsificats a l'aeroport. Tanmateix, és cert que fins ara tres persones havien estat denunciades pel mateix motiu, tot i que no viatjaven en els mateixos vols ni els mateixos dies.

El comissari dels Mossos, Miquel Esquius, ha relatat que la mateixa operadora del vol ha denunciat els fets a la policia després de detectar irregularitats en els certificats que els viatgers havien presentat. Després de contactar amb els laboratoris que, suposadament, eren els responsables d'haver realitzat les proves als denunciats, la policia ha pogut constatar que eren falses.

Així mateix, s'ha obert una investigació «per a veure qui pot estar darrere d'això i el volum de PCR negatives que pot haver fabricat», ha matisat Esquius.

Més de 80.000 persones denunciades en quasi 3 mesos

El comissari, paral·lelament, ha explicat que des del passat 16 d'octubre s'han denunciat 1.419 locals i 81.035 persones, 39.987 per part dels Mossos d'Esquadra i 41.048 per part de Policia Local. Des del passat 16 d'octubre també s'han identificat a 134.121 persones, 14.640 durant els últims 15 dies i 1.329 durant el passat cap de setmana.

El conseller d'Interior ha remarcat que des del dia 1 de gener fins al dia 4 s'han denunciat 13 locals per incompliment en tot Catalunya, i ha assegurat que «actualment hi ha un altíssim compliment». Ha explicat que hi ha hagut una reducció del 40-50% de la mobilitat durant els tres dies festius en l'àrea metropolitana de Barcelona i una reducció del 90% de la mobilitat en el Túnel del Cadi (Cerdanya) en comparació amb l'any passat.


Comentaris

envia el comentari