Un cotxe dels Mossos d'Esquadra

Els Mossos enxampen un home passejant una cabra per escapar del confinament

Denuncien que la gent busca «excuses» per sortir

Aquest és el cinquè dia, el quart laborable, de confinament a causa de l'Estat d'Alarma aprovat pel govern espanyol el passat dissabte i decretat el diumenge, 15 de març. Tot i les ordres estrictes de confinament la gent comença a estar cansada de quedar-se tancada a casa i des dels Mossos d'Esquadra han volgut donar un toca d'atenció a aquelles persones que se les enginyen per sortir de casa.

En aquest senti, els Mossos denuncien  que hi ha persones que busquen «excuses» per sortir de casa com ara passejar una cabra. L'intendent Josep Saumell, sotscap de la Divisió Tècnica de Planificació de la Seguretat, explica que ja s'han trobat situacions com aquesta al carrer si bé el grup de persones «insolidàries» que trenquen el confinament és «petit».

Només animals domèstics, «com un gos»

En aquest sentit, ha recordat que treure a  passejar l'animal domèstic, com un gos, és una de les excepcions permeses durant l'estat d'alarma però ha insistit que ho ha de fer una única persona i el temps «mínim i imprescindible». Per tot plegat, ha demanat «ser responsables i solidaris» i complir amb les mesures extraordinàries de confinament.

«Hi ha gent que hem trobat quatre vegades, dues hores cada vegada, amb l'animal al carrer», ha lamentat. «D'aquí a quatre dies ens apareixerà una persona passejant una tortuga o una pitó», ha ironitzat l'intendent.