El raper lleidatà Pablo Rivadulla, conegut artísticament com a Pablo Hasel, després d'una roda de premsa a Lleida

Els Mossos d'Esquadra detenen Pablo Hásel a la Universitat de Lleida

El raper ha estat detingut a les 8.25 hores del matí

Els Mossos d'Esquadra ja han detingut Pablo Hásel. El raper s'havia tancat amb desenes de manifestants a la Universitat de Lleida per evitar la seva detenció i protestar contra l'ordre d'empresonament emesa per l'Audiència Nacional. La detenció s'ha produit al voltant de les 8.25 hores del matí, en una resistència pacífica per part dels manifestats i del mateix Hásel que ha abandonat el rectorat a crits de «No ens doblegaran».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El raper està condemnat a 2 anys i 9 mesos per l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i ha justificat la tancada al rectorat per evitar posar «fàcil» la seva detenció perquè ingressi a presó. El termini per entrar a un centre penitenciari va vèncer divendres passat.

Després de la detenció, diversos manifestants s'han quedat a les portes del rectorat en concentració de suport a Pablo Hásel i emplaçant a realitzar aquesta tarda mobilitzacions arreu de Catalunya per protestar.

Atrinxerat al rectorat de la UdL des d'aquest dilluns a la tarda

El raper Pablo Hásel estava atrinxerat al rectorat de la Universitat de Lleida, juntament amb un grup d'estudiants que li donaven suport, per protestar contra l'ordre de presó. L'operatiu dels Mossos, que ha començat abans de les 7.00 hores del matí, ha constat d'agents d'ordre públic, segons han confirmat fonts del cos policial a l'ACN.

Els Mossos d'Esquadra han anat treient de l'edifici alguns dels estudiants que donaven suport a Pablo Hasél i els han identificat. Els activistes que donen suport a Hasél havien bloquejat els accessos a l'edifici amb barricades muntades amb taules i cadires. La protesta que va començar aquest dilluns amb l'atrinxerament del cantant i un grup que li dona suport s'havia plantejat amb caràcter indefinit fins que la policia els anés a desallotjar.

L'Audiència Nacional va confirmar aquest dilluns l'ordre d’empresonament contra el raper, que havia presentat un recurs de súplica. El tribunal rebutja el recurs, com demanava la fiscalia, i manté vigent l'ordre d'empresonament, que donava de termini fins divendres passat a Hasél per ingressar voluntàriament a presó per complir la pena de nou mesos per enaltiment del terrorisme amb l'agreujant de reincidència i injúries a la Corona i les forces de seguretat.