Un Mosso d'Esquadra en un control a Barcelona el 24 de març de 2020

Alts càrrecs dels Mossos critiquen durament el Govern per la gestió de la crisi del coronavirus

Avui, 4 de maig, celebren una reunió extraordinària per discutir els punts execrables de la gestió

Més d'un miler d'agents dels Mossos d'Esquadra, d'entre els quals hi ha el comissari Eduard Sallent, romanen aïllats als seus domicilis sense poder treballar i sense saber si estan contagiats o no, ja que fa quasi tres setmanes que a cap dels membres de la policia catalana se li fa un test. El col·lectiu de comissaris, però, ha celebrat avui una reunió d'urgència per valorar la gestió del Govern  amb la crisi del coronavirus.

Tal com informa 'La Vanguardia', els Mossos d'Esquadra no veuen bé la darrera mesura que ha pres l'Executiu envers la compensació econòmica que rebrà el cos policial per fer front a la pandèmia, i és que, així, no contempla compensar els agents confinats. Molts d'aquests reconeixen al mitjà esmentat que els 666 euros promesos són el que menys els importa: el que els ha indignat realment és «el menyspreu» amb què el Govern català els ha tractat «un cop més».

Els Mossos, sobretot l'Arro i la Brimo  i agents de seguretat ciutadana, van participar en el confinament de la Conca d'Òdena quan va ser assenyalat com a focus de contagi principal al territori. Des d'aleshores, l'organització va combatre l'emergència sanitària a primera línia sense material de protecció individual. 

L'intendent Josep Saumell, responsable del dispositiu Oris  i de la logística  per a aconseguir i racionalitzar el material de protecció, fa dues setmanes que està a casa seva, sense símptomes, organitzant el repartiment de material, compres i distribució mitjançant videoconferències, ja que tampoc se li ha realitzat un test.

Interior es desentén

Interior, la conselleria que presideix Miquel Buch, assegura que fa dies que «supliquen» proves als seus companys de Salut i recorden que ara fa tres setmanes la comissaria de la policia científica recollia mostres a agent al complex Egara de Sabadell que s'analitzaven en un laboratori privat d'Esplugues però que «es van interrompre després d'una denúncia d'un sindicat de Mossos».

Tanmateix, l'ordre judicial no acontenta els comissaris, que assenyalen que a altres cossos policials se'ls estan realitzant desenes de proves diàries a l'hospital del Mar. Un dels altres punts de la reunió d'avui és la paga extra, a més de les proves i la desaparició del  personal administratiu.

Joan María Piqué utilitza el seu càrrec per fer apologia

Per posar encara més llenya al foc, el responsable de comunicació, Joan María Piqué, va publicar un tuit en què evocava les revoltes armades com a una forma d'aconseguir la independència catalana. No obstant això, va esborrar-lo en una hora. Amb tot, això no evita que cada cop més el perfil del conseller Buch sigui evident per l'excessiva influència del seu assessor menyspreant el paper dels Mossos.