Una persona realitzant tasques de neteja a Istanbul, Turquia

La corba s'estabilitza a Espanya: es registren 164 morts per segon dia consecutiu

La xifra total arriba a 25.428 de morts a l'Estat

Espanya ha registrat 164 morts a causa del coronavirus  en les darreres 24 hores. És exactament la mateixa xifra que es va registrar ahir diumenge i el total de defuncions pel virus s'eleva a 25.428.

Segons les dades del ministeri de Sanitat, des d’aquest diumenge hi ha hagut  356 nous casos confirmats  per la covid-19, la xifra més baixa des del 8 de març i un 0,16% superior a les dades de fa 24 hores. Aquest diumenge la xifra de confirmats per  PCR era de 838. Pel que fa a al nombre de curats, hi ha hagut 2.441 altes mèdiques en l’últim dia, 790 més que fa 24 hores.

En l’últim dia, s’han produït 394 noves hospitalitzacions i 21 ingressos a les UCI. En xifres totals, ja hi ha  218.011 casos confirmats, 25.428 defuncions i 121.343 curats.

Europa supera el primer pic de contagis

La directora del  Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC), Andrea Ammon, ha assegurat que des de dissabte Europa ha deixat enrere el pic  de la «primera onada de contagis» del coronavirus.

En una compareixença a l'Eurocambra, Ammon ha afirmat que tots els estats de la Unió Europea han registrat una  caiguda dels casos, excepte Bulgària, on hi ha un increment, i Polònia, Romania, Suècia i el Regne Unit on no hi ha canvis significatius. «A la resta hi ha una disminució substancial», ha remarcat la directora de l'ECDC. Ammon ha destacat que  el confinament ha aconseguit reduir el 45% dels contagis  aquest últim mes.

«El coronavirus no marxarà fins que no  tinguem una vacuna», ha recordat, però, Ammon. En aquest sentit, ha alertat que  no es pot abaixar la guàrdia i que la població ha de ser conscient que no es pot tornar encara a la normalitat.