La corba s'estabilitza a Espanya: es registren 164 morts per segon dia consecutiu

La xifra total arriba a 25.428 de morts a l'Estat

Una persona realitzant tasques de neteja a Istanbul, Turquia
La xifra de morts per coronavirus a l'Estat s'estabilitza. | Catalunya Diari

Espanya ha registrat 164 morts a causa del coronavirus en les darreres 24 hores. És exactament la mateixa xifra que es va registrar ahir diumenge i el total de defuncions pel virus s'eleva a 25.428.

Segons les dades del ministeri de Sanitat, des d’aquest diumenge hi ha hagut 356 nous casos confirmats per la covid-19, la xifra més baixa des del 8 de març i un 0,16% superior a les dades de fa 24 hores. Aquest diumenge la xifra de confirmats per PCR era de 838. Pel que fa a al nombre de curats, hi ha hagut 2.441 altes mèdiques en l’últim dia, 790 més que fa 24 hores.

En l’últim dia, s’han produït 394 noves hospitalitzacions i 21 ingressos a les UCI. En xifres totals, ja hi ha 218.011 casos confirmats, 25.428 defuncions i 121.343 curats.

Europa supera el primer pic de contagis

La directora del Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties (ECDC), Andrea Ammon, ha assegurat que des de dissabte Europa ha deixat enrere el pic de la «primera onada de contagis» del coronavirus.

En una compareixença a l'Eurocambra, Ammon ha afirmat que tots els estats de la Unió Europea han registrat una caiguda dels casos, excepte Bulgària, on hi ha un increment, i Polònia, Romania, Suècia i el Regne Unit on no hi ha canvis significatius. «A la resta hi ha una disminució substancial», ha remarcat la directora de l'ECDC. Ammon ha destacat que el confinament ha aconseguit reduir el 45% dels contagis aquest últim mes.

«El coronavirus no marxarà fins que no tinguem una vacuna», ha recordat, però, Ammon. En aquest sentit, ha alertat que no es pot abaixar la guàrdia i que la població ha de ser conscient que no es pot tornar encara a la normalitat.


Comentaris

envia el comentari