Un control dels Mossos d'Esquadra amb un agent aturat davant del seu vehicle i un cotxe circulant

Catalunya reforça els controls de Mossos per assegurar el confinament perimetral

Els Mossos d'Esquadra reforçaran els controls a vies ràpides AP-7 i AP-2, i també a l'AVE

Els Mossos d'Esquadra reforçaran els controls a vies ràpides (AP-7 i AP-2) i AVE per fer complir el tancament perimetral de Catalunya. «Ja hem començat a fer-ho aquest cap de setmana, però especialment serà a partir de demà. Detectem cert grau d'incompliment de persones de la resta de l'Estat i de França, que venen a Catalunya en cotxe i tren, sense obeir els motius justificats. Hi ha un degoteig constant d'infraccions», ha apuntat el comissari dels Mossos, Joan Carles Molinero, als micròfons del 'Via Lliure' de Rac1.  

Sobre la manifestació a Barcelona en suport de Pablo Hasél –que va acabar amb aldarulls i la crema de diversos contenidors- Molinero no ha descartat «alguna detenció» en les properes hores.

«Alguns manifestants anaven encaputxats i ara treballem per determinar l'autoria dels incidents», ha corroborat el comissari dels Mossos d'Esquadra. També ha precisat que en l'acte de Vox ahir a Girona es va fer un cordó de seguretat per evitar enfrontaments: «Hi ha haver empentes, llançaments, crits i insults. Però la cosa no va anar a més», ha confirmat Molinero. Sobre l'assistència de la població a actes electorals durant el cap de setmana, el comissari dels Mossos ha afirmat que molt poca gent s'ha desplaçat per seguir-ne. «Hem detectat poca afluència de gent que, quan és aturada per trencar el confinament municipal, ens digui que va a un acte polític», ha assenyalat Molinero.

Festes il·legals: preocupa «l'hostilitat» d'alguns infractors

En paral·lel, el comissari dels Mossos ha lamentat la proliferació de festes il·legals arreu de Catalunya, tot i les restriccions nocturnes, de mobilitat i de reunió. «Aquesta nit a Molins de Rei hem detectat una festa amb 47 persones i hem aixecat 47 actes. Però hem tingut casos similars a Sant Cugat, i a Sants i al Parc de l'Oreneta a Barcelona. No només posen en perill la seva salut, sinó la del seu entorn», ha recordat Molinero, que també ha mostrat la seva preocupació per la resistència a l'autoritat d'alguns dels infractors. 

«Hi ha una gran intolerància d'aquestes persones a complir les normes i un rebuig als agents. Aquests dies hem detectat un augment en l'hostilitat perquè sovint s'hi suma el consum d'alcohol», ha asseverat el comissari dels Mossos.

Finalment, i sobre el desplegament dels Mossos pel 14-F, Molinero ha comentat que el dispositiu ja està «molt definit». «Estem treballant perquè els agents destinats als col·legis electorals disposin d'EPIs, perquè les mesures de protecció han de ser com a mínim les mateixes que les dels membres de les meses», ha conclòs Molinero.