Laura Borràs i Salvador Illa en el debat de RTVE.

El 'zasca' d'Illa a Borràs enmig del debat: «Això no t'ho creus ni tu, Laura»

El candidat socialista va deixar descol·locada la número 2 de JxCat

El debat electoral emès aquest diumenge a la nit a través de RTVE ha estat en general llarg i tediós, però ha deixat algun moment televisiu d'interès gràcies a les tensions entre alguns dels candidats. Especialment cridaner ha estat el moment en què el candidat del PSC, Salvador Illa, ha descol·locat la candidata de JxCat, Laura Borràs. La número 2 de Carles Puigdemont exposava el pla de la seva formació per desplegar la independència.

«No t'ho creus ni tu, Laura»

Borràs exposava que JxCat treballarà per «posar-nos d'acord en una resolució que reactivi la declaració d'independència per treballar-la conjuntament amb actors socials, amb la ciutadania, el Consell per la República i totes les institucions». Una proposta que va suscitar una resposta natural per part de Salvador Illa que va deixar sorprès més d'un. «Això, Laura, no t'ho creus ni tu, que ho faràs», li va etzibar:

Borràs, hàbil, va respondre Illa al moment, si bé és cert que l'espontaneïtat del candidat socialista va agafar tothom amb el pas canviat. Va ser, probablement, dels pocs moments de confrontació entre la candidata de JxCat i el del PSC, que va rivalitzar més amb Pere Aragonès.

Reaccions a les xarxes

A les xarxes socials, la resposta d'Illa a Borràs va causar furor. Alguns usuaris van destacar-ho en diverses piulades mentre seguien el debat:

Retrets entre les diverses formacions en el debat d'aquest diumenge

Els partits que han gestionat la pandèmia han afrontat crítiques de les formacions a l'oposició durant el debat electoral de RTVE aquest diumenge. Els retrets a la gestió de la covid-19 han escalfat els primers dos blocs del programa, amb dards contra les polítiques d'ajuts als sectors més afectats i contra el pla de distribució de la vacuna.

Mentre que els partits d'oposició han emfatitzat els retards en els cobraments dels ERTO, l'atur i el tancament de comerços, els integrants del Govern han reivindicat el ritme de testos contra el virus i els ajuts atorgats. Les crítiques també s'han creuat entre les formacions independentistes i les que formen el govern estatal sobre el grau de centralització de la gestió de la pandèmia.