Una persona usant un mòbil amb un ordinador i una tassa de cafè al costat

Els Mossos alerten d'una perillosa nova estafa a Catalunya: es fan passar pel teu fill

Els estafadors envien un missatge suplantant els fills de les víctimes

L'estiu és època de moviment. Marxem de vacances o sortim vespre sí vespre també. En definitiva, parem poc per casa. Quelcom que, com en cada període vacacional, aprofiten els lladres. Els Mossos d'Esquadra s'han fet un fart d'alertar de diferents estafes relacionades amb lloguers vacacionals o del risc de patir robatoris quan no estem a casa. 

Però ara, els Mossos han emès una alerta lleugerament diferent, però igual de preocupant. I compte, perquè en aquest cas es fan passar pel teu fill. 

De què es tracta? 

Anem per parts. L'estafa arriba sempre a través d'SMS. En aquest missatge de text, algú que es fa passar pel fill del destinatari li explica que ha perdut el mòbil i que li enviïs un missatge a un WhatsApp que et facilita en aquell mateix text. No hi has d'entrar. 

«El teu fill t'envia un SMS des d'un mòbil que no és el seu i et demana li enviïs un whatsapp amb alguna d'aquestes excuses. Ha perdut el mòbil, està a l'estranger o té el telèfon trencat. Podria ser una estafa. Primer truca'l al seu número de sempre», diuen els Mossos d'Esquadra

Com saber que és una estafa?

Els Mossos d'Esquadra alerten que el missatge que estan rebent diversos catalans diu el següent. «Hola, mare. Se m'ha perdut el mòbil i estic fent servir un aparell antic. Pots enviar-me un WhatsApp a aquest número? (adjunten un link, que no hem de clicar)». 

Per tant, la norma dels Mossos d'Esquadra és clara: si rebem un missatge on algú que diu ser el nostre fill assegura que ha perdut el mòbil, mirem-nos-ho i comprovem-ho dues vegades. 

Una de tantes

Els Mossos han alertat aquest estiu ja de diverses estafes relacionades amb l'època de més moviment de l'any. L'última: la dels falsos lloguers. Quan reservem una casa per anar de vacances, els Mossos recomanen sempre mirar per quina plataforma farem el pagament. 

La policia recomana fer sempre el pagament de manera presencial, ja que així evitarem enganys. «Els estafadors aprofiten l’època de vacances per fer el seu agost. Desconfia d’anuncis de lloguers turístics a Internet que et demanin fer el pagament per transferència bancària o bizum. Pots perdre els diners i arribar al teu destí i no tenir lloc on dormir», diuen. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!