Un agent dels Mossos d'Esquadra durant un control a la sortida d'un peatge

Els Mossos no s'ho poden creure: la sorpresa que han tingut en entrar en un hotel

La Generalitat demana una multa de 10.000 euros als propietaris de l'establiment

L'hotel Els Banys de la Mercè, situat a Capmany, a l'Alt Empordà, podria rebre una multa de 10.000 euros. El motiu? Actuar com un prostíbul encobert, tal com denuncia el Departament d'Interior. La Generalitat ha decidit expedientar el complex després d'un escorcoll policial que van realitzar els Mossos el passat 30 de gener.

En aquest operatiu hi van participar també agents de la policia espanyola i va servir per descobrir les il·legalitats que s'estaven cometent al local. En total, es van poder identificar 21 dones que van explicar que estaven exercint la prostitució i 39 clients. D'aquests, 19 eren francesos i, per tant, també estaven incomplint les restriccions de mobilitat a conseqüència de la Covid-19.

Durant el dispositiu, a més, els Mossos i la policia estatal també van aixecar actes contra l'hotel per incomplir els protocols davant la pandèmia i van localitzar estupefaents i armes blanques entre els clients. 

Mesos d'investigació

Aquesta actuació va arribar després de diverses inspeccions dels Mossos, que ja sospitaven de les possibles irregularitats que estava realitzant a l'hotel. De fet, en els darrers mesos, la Unitat Regional de Policia Administrativa (URPA) dels Mossos de Girona ja s'havia presentat en més d'una ocasió al local, però va ser el 30 de gener, en l'operatiu conjunt amb la Policia Nacional, quan es va poder enganxar de ple els responsables de l'establiment. De fet, tal com han reconegut els Mossos, el dispositiu perseguia detectar possibles casos de tràfic de persones i descobrir incompliments de les restriccions per la pandèmia.

Multes als propietaris

Arran d'això, el Departament d'Interior ha incoat un expedient sancionador contra l'hotel Els Banys de la Mercè per l'exercici de la prostitució. Inicialment, proposa que se li imposi una multa de 10.000 euros a la propietat. En paral·lel, la Generalitat també ha traslladat l'afer a l'Ajuntament de Capmany, perquè exerceixi les seves competències. És a dir, que si ho considera, decreti la clausura o el tancament de l'establiment (que actualment disposa de llicència d'establiment hoteler).

Una llarga història

L'hotel Els Banys de la Mercè de Capmany té un extens i polèmic currículum en aquest sentit. Situat a tocar de l'N-II, l'establiment ja havia funcionat com a prostíbul fa anys, sota el nom de Club Madam's. L'any 2004, l'Ajuntament de Capmany li va donar llicència per fer-ho. Però després de diferents recursos judicials interposats per la Generalitat, el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) va declarar nul·la la llicència i va ordenar clausurar el prostíbul.

Ara fa tres anys, al 2018, el local va tornar a obrir les portes. Aquest cop, com a hotel. Tot i això, segons informa el Departament d'Interior, el complex ha continuat funcionant com a prostíbul encobert. «Segons indicis recollits pels Mossos, l'activitat principal és la d'intercanvi de serveis de naturalesa sexual entre les dones que s'allotgen a l'hotel i clients, majoritàriament procedents de França», recull un comunicat de la Generalitat.