Nou 'escàndol' al Camp Nou: Els Mossos acusen de corrupció al Barça de Bartomeu

El club blaugrana no deixa de rebre males notícies durant aquest any

Josep Maria Bartomeu.
El president del Barça Josep Maria Bartomeu, a l'ull de l'huracà. | FCB

El FC Barcelona viu uns dies tensos amb la possible sortida de Leo Messi del club. Però molt abans que tot això s’arribés a plantejar, l’equip blaugrana ja estava sent el centre d’atenció sense ni tan sols voler-ho.

El cas ‘Barçagate’ va estar molt present durant l’inici de l’any, i ara els Mossos d’Esquadra han arribat a les seves conclusions després d’investigar acuradament tot l’entorn del Barça. Així, han presentat un informe al Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona on afirmen que es van cometre delictes econòmics constitutius de corrupció, tal com ha avançat el mitjà ‘El Mundo’.

L’informe policial sobre el 'Barçagate'

Al primer informe que han presentat els Mossos d’Esquadra s’afirma que el FC Barcelona, sota la direcció de Josep Maria Bartomeu, va realitzar irregularitats financeres series, com sobrepreus del 600%, burlar l’òrgan de control o articular acomiadaments ficticis per esquivar el cost de les indemnitzacions i altres compromisos amb la Seguretat Social.

Un d’aquests presumptes acomiadaments va ser el de Jaume Masferrer, mà dreta de Josep Maria Bartomeu al club. La notícia va sorprendre quan va saltar per la premsa, però l’equip blaugrana no va confirmar des de les seves fonts que Masferrer realment s’anava. La pista pels Mossos d’Esquadra van començar en aquest punt, ja que el FC Barcelona hauria «simulat» aquest acomiadament.

Bartomeu, sol contra les autoritats

El cas ‘Barçagate’ va començar a mitjans de febrer, quan el club blaugrana va ser acusat d’haver contractat una empresa dedicada a desprestigiar a tots els contraris o crítics amb la gestió de Bartomeu a les xarxes socials. Va ser aquí on van saltar les alarmes, i la policia va centrar-se en esbrinar la forma de pagament del Barça a aquesta empresa. Així, va començar una investigació més específica sobre els comptes del club i diversos agents van registrar el Camp Nou durant aquest estiu intentant trobar documentació incriminatòria.

Josep Maria Bartomeu va trobar-se sol en aquest cas quan tot va sortir a la llum, ja que gran part de la seva directiva va donar-li l’esquena quan més ho necessitava. Va ser el cas, per exemple, d’Emili Rousaud. El que fins ara era considerat com el possible dofí de Bartomeu va passar a ser el seu enemic principal després d’unes declaracions on afirmava que estàvem parlant d’un «claríssim cas de corrupció al Barça».


Comentaris

envia el comentari