Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els Mossos d'Esquadra en una actuació durant els aldarulls per la sentència de l'1-O.

Els Mossos qüestionen el conseller d'Interior per la manca d'inversió en material

Lamenten que «s'assenyalin» els policies de manera «cíclica»

Els Mossos d'Esquadra en una actuació durant els aldarulls per la sentència de l'1-O.
Els Mossos lamenten els problemes de material, en elements com els cascs o les jaquetes. | ACN

Nova polèmica sobre una decisió presa pel conseller d'Interior, Miquel Sàmper. El sindicat SAP-FEPOL dels Mossos d'Esquadra qüestiona la modificació del número d'identificació dels agents antidisturbis, els que formen part de la Brigada Mòbil (Brimo). Els efectius d’ordre públic portaran la nova identificació en actuacions d’ordre públic i quan per necessitats operatives hagin de posar-se les armilles protectores que impedeixen que es visualitzi el Número d’Identificació Professional (TIP). El nou NOP s’incorpora també a la part davantera de l’armilla protectora (fins ara només es portava a la part posterior) i als dos laterals del casc.

Queixes sobre el material

Tot plegat suposa un cost d'11.500 euros que SAP-FEPOL qüestiona perquè el Departament d'Interior va al·legar, davant de queixes de la mateixa entitat, que no tenia pressupost per adquirir noves jaquetes per als agents de jaquetes o per renovar els seus cascs. Des del sindicat carreguen contra Sàmper per fer aquesta nova inversió sense atendre, en canvi, les reiterades demandes de material que es fan des del cos de Mossos d'Esquadra davant mancances de primera necessitat per al desenvolupament de la seva feina.

A més d'aquesta protesta, però des del sindicat es lamenten que els Mossos d'Esquadra siguin «assenyalats de manera cíclica com si exercissin una mala praxi» i desaproven la forma com Interior ha pres la decisió d'incorporar el nou número d'identificació, sense comptar amb els sindicats. Insisteixen, a més, que alguns dels cascs que duen superen els quinze anys i que aquesta hauria de ser la prioritat del Departament enlloc d'identificar els agents.

Una notícia celebrada per altres col·lectius

En canvi, la notícia de la incorporació de la nova identificació sí que ha agradat a altres col·lectius. Andrés García Berrio, del col·lectiu Irídia ha manifestat «satisfacció» per una «victòria col·lectiva» que suposa «un gran pas per a la prevenció de la violència institucional». Un cop vistes les imatges que el Departament d'Interior ha difós sobre el nou equipament, Irídia considera que el sistema d'identificació és «correcte i molt visible» pel davant i pel darrere. I per bé que la identificació al casc «podria ser una mica més granK, en termes generals «respecta el mandat del Parlament». També ha desitjat que amb aquesta mesura «el número d'agressions» dels Mossos «sigui menor», i ha demanat que la implementació del nou equipament es faci «el més aviat possible».