Mossos rebutgen instal·lar-se en una oficina soterrada al centre de Barcelona

Demanen que la comissaria conjunta amb la Guàrdia Urbana es localitzi a la superfície i a peu de carrer
L'Ajuntament de Barcelona ha ofert que l'oficina de denúncies s'instal·li sota la plaça de Catalunya | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d’Esquadra rebutgen instal·lar-se en una oficina localitzada sota terra. Així ho ha anunciat Andreu Joan Martínez, director general de la Policia, a Albert Batlle, alcalde de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, segons ha avançat ‘el Periódico’. En concret, s’haurien d’instal·lar a l’antiga comissaria de policia que es troba sota les fonts de la plaça de Catalunya.

 

Demanen una oficina a peu de carrer i a la superfície

En aquestes instal·lacions localitzades al costat del vestíbul comú de l’estació de Renfe i les parades de les L1 i L3 de metro, haurien d’obrir una oficina de recepció de denuncies on agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra hi treballarien de forma conjunta. Tanmateix la policia ha rebutjat aquest emplaçament: «La necessària ubicació cèntrica així com l’accessibilitat de l’oficina policial conjunta requereix que aquesta s’instal·li a la superfície, a peu de carrer, i no al subsòl».

 

Com a exemple, Martínez exposa a Batlle la situació de l’oficina conjunta de la Barceloneta: «La ubicació a la superfície d’aquestes instal·lacions policials facilita l’accessibilitat i la proximitat, i ajuda a millorar la percepció de seguretat de l’entorn». A més a més, li recorda que «el nivell d’alerta terrorista es de 4 sobre 5», és a dir que «la seguretat de la ciutadania que accedeixi i dels treballadors públics que estiguin adscrits ha de ser una de les prioritats essencials en un establiment policial cèntric del país».

 

Així, Martínez insisteix: «Proposem que la ubicació de l’oficina policial conjunta estigui a la superfície, visible per la ciutadania i amb els estàndards de seguretat adequats». Cal destacar que les associacions de comerciants creuen que és necessària la reobertura de les instal·lacions policials de la plaça de Catalunya pels turistes que pateixen delictes al centre de la ciutat, de manera que no hagin de desplaçar-se a comissaries llunyanes. A més, fa una setmana que la Junta Local de Seguretat va arribar a l’acord de reobrir una oficina de denúncies cèntrica, tanmateix, Buch parlava d’una comissaria «a la zona de la plaça Catalunya», però Batlle literalment es referia a l’oficina de sota aquesta.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

També et pot interessar...