Nova oferta rècord per a poder formar els especialistes de la salut del futur

S'augmentaran el nombre de places ofertes per als estudis en medicina, farmàcia, infermeria, psicologia, biologia, física i química
S'augmenten les places per a l'especialització | CatalunyaDiari.cat

 

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya continua donant mostres sobre el suport que vol donar als professionals de la salut que han d'agafar el relleu d'aquí a uns anys. És per això que ara ha donat a conèixer l'oferta de formació sanitària especialitzada (FSE) que s'iniciarà l'any que ve. 

 

La xifra que podrà acollir aquest nou pograma arriba a un màxim històric, que es concreta en 1.432 places de 54 especialitats diferents, que van des del sector molt més centrat en l'àmbit de salut, com ara metges, infermeres, farmacèutics i psicòlegs, fins a d'altres molt diferents, però que no deixen de ser importants per al sector, com és el cas de biòlegs, físics i químics

 

Aquesta oferta suposa un creixement de l'ocupació formativa d'un 9,6% respecte a l'any passat, i a més, segueix mantenint la tendència ascendent que porta suportant ja fa 5 anys. A més, aquest creixement de més de 350 places, suposa una inversió afegida a partir de l'any que ve de 6 milions d'euros en els pròxims 5 anys.

 

El MIR oferirà 83 places més

Aquest rècord també l'assoleix, de manera més particular, l'oferta d'especialitats mèdiques (MIR), amb 1.134 places de 40 especialitats diferents. Aquest nombre ha augmentat en 83 places més que l'any 2018, i suposa el creixement interanual més important des que hi ha registre de la variació entre un any i l'altre. De fet, ara mateix hi ha 8 de cada 10 places FSE que es convoquen a Catalunya van destinades al MIR. 

 

Dintre de les especialitats mèdiques a les quals poden optar els estudiants, les que més creixen en places són la medicina familiar i comunitària, amb 35 places més, i pediatria, amb 10 places més. Per altra banda, també creixen – però en menor quantitat – la cirurgia general i de l'aparell digestiu, al·lergologia i medicina preventiva i salut pública. 

 

Per a infermeria augmenten 200 les places lliures

Pel que fa a infermeria, també es manté la tendència creixent en la formació d'infermeres especialistes. Se sumaran 200 places destinades a 6 especialitzacions diferents: infermeria geriàtrica i pediàtrica, i infermeria familiar i comunitària són les dues que més creixen. A més, com a novetat, el Departament de Salut oferirà places d'infermeria del treball per tal que atenguin treballadors en serveis de prevenció d'empreses.

 

Totes aquestes places es repartiran arreu dels centres de Catalunya. Les regions on l'augment de places serà més notable són: Girona, amb 92 places – 16,5% –; Catalunya central, amb 79 places més – 17,6% –; i les Terres de l'Ebre, amb 22 places més – 22,2% –. Per altra banda, el Camp de Tarragona augmentarà en 96 places – 6,7% –, i Lleida, amb 63 – 6,8% –.

 

També et pot interessar...