Una mujer sostiene varias tarjetas bancarias en las manos

Quatre motius pels quals el banc pot bloquejar el teu compte corrent

El banc pot arribar a bloquejar el teu compte bancari si, per exemple, omets un gest tan simple com contestar un dels seus correus

«Què ha pogut passar?», «Per què m'han bloquejat el compte del banc?» o «He perdut tots els meus diners?» són preguntes que ens podem arribar a fer si ens bloquegen el compte del banc. 

Però no us amoïneu, abans d'alarmar-se, segur que hi ha alguna explicació o solució. 

Retirar o ingressar diners al compte bancari és un fet totalment normal i forma part del dia a dia. Des de rebre l'esperada nòmina fins a pagar un simple cafè. Tanmateix, alguns moviments diaris poden fer sospitar els bancs, que poden bloquejar els nostres comptes corrents en qualsevol moment. 

No, no és un pescaclics i això pot arribar a passar. Però és cert que abans de fer-ho, el banc ha d'avisar amb anterioritat. De totes maneres, si voleu evitar-ho, preneu nota. 

Diners en un caixer automàtic.
Cal justificar els nostres ingressos quan el banc ho demani | GTRES

En quins casos el banc podria bloquejar comptes?

Per documentació sense lliurar o actualitzar

Segons el portal 'HelpMyCash', el banc ha d'informar sempre de qualsevol error d'aquest tipus. Per tant, no poden bloquejar comptes bancaris sense haver informat prèviament. Tanmateix, l'amenaça es fa realitat si s'ometen coses tan simples com signar o actualitzar la documentació bancària.

El Banco de España exigeix als bancs que operen al país que la documentació de tots els clients sigui vigent. És per això que moltes vegades els bancs demanen als clients renovar la seva informació. Cosa que s'haurà de fer per evitar que passin a l'acció.

Comptes que tenen diversos titulars

En cas de compartir un compte amb més d'una persona, s'ha de vigilar. Segons el mateix portal, el banc podria bloquejar-lo en cas que hi hagi discrepàncies entre els membres titulars. Per això cal vigilar amb qui es comparteixen els diners per tal que no esdevingui un problema a la llarga.

Imatge de dos clients de CaixaBank traient diners d'una central a Barcelona, Catalunya
La injecció de diners en efectiu s'haurà de justificar si així ho demana el banc | ACN

Defunció del titular d'un compte

El saldo total d'un compte també es cancel·larà per defunció del titular. Serà en aquest moment quan es bloquejarà el saldo total del compte, si només tenia un titular, o la part proporcional si el compte tenia més d'un titular.

És a dir, si un compte té dos titulars i un d'ells mor, el banc bloquejarà el 50 % del compte. Si tingués tres titulars, el percentatge bloquejat seria del 33 %.

Bizum
El banc vigila atentament els moviments de diners que superen certes quantitats | La Notícia Digital

Sobrepassar la llei de blanqueig de capitals

«Això no va amb mi» és la típica frase que diem quan hem de fer front a un problema més gran que nosaltres. Però cal estar atent a qualsevol moviment que fem dels nostres diners. Qualsevol cosa que fem podria portar problemes sense haver-los buscat.

La Llei 10/2010 de blanqueig de capitals insisteix en el fet que les quantitats bancàries han de complir la normativa vigent. Per això mateix, els bancs han de sol·licitar informació als clients sobre la procedència dels seus diners i la seva activitat econòmica.

Si rebeu un missatge del vostre banc instant-vos a facilitar les vostres dades, cal accedir. Els motius de totes les entrades i sortides de diners són importants per no bloquejar un compte bancari.

ET POT INTERESSAR