Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una de les motos 'espiell' dels Mossos.

Si et trobes aquests motoristes a la carretera, ves amb compte: són Mossos d'Esquadra

Mossos i Trànsit incorporen dues motos 'espiell' no logotipades per detectar infraccions a la carretera

Les motocicletes 'espiell' dels Mossos ja són aquí. Els Mossos d'Esquadra i Trànsit han incorporat dues motocicletes espiell sense logotipar amb l'objectiu de detectar infraccions a la carretera. 

Cadascuna circula en un sentit en un radi de 20 quilòmetres i alerta a la patrulla que, a través del casc amb micròfon, atura i sanciona els vehicles infractors al control. Aquestes son les primeres a posar-se en funcionament i circularan per tot Catalunya, igual que ja fan els cotxes sense logotipar. 

El cap de l'àrea regional de trànsit de Girona, Joan Costa, ha dit que les motos permeten veure millor les infraccions per «la posició del conductor» i que, no retolar-les, «no alerta els conductors». A més ha detallat que no s'han incorporat amb objectiu de sancionar, sinó de «reduir els accidents».

Les motos-radar, l'altra novetat

Les motos dels Mossos d'Esquadra de trànsit podran transportar radars mòbils molt lleugers per detectar vehicles amb excés de velocitat. 

Concretament, els nous aparells, anomenats TRUCAM II, són modalitat lidar (pistola làser) i per les seves dimensions reduïdes són portàtils i molt lleugers. Precisament per aquest motiu, aquest tipus de cinemòmetre pot ser transportat a l’interior de la maleta d’una moto-patrulla i ubicat en un suport en aquests vehicles.

Aquest fet permet aprofitar la mobilitat i accessibilitat de la motocicleta per situar el control policial en ubicacions noves, en les quals un cotxe-patrulla no hi pot estacionar ni situar-s’hi.

Màxima adaptació a la carretera

En aquest sentit, aquesta dinàmica policial amb radars mòbils de darrera tecnologia embarcats en motos-patrulla permeten tenir molta més versatilitat i adaptabilitat en els controls d’excés de velocitat. Actualment, a la xarxa viària catalana hi ha 246 punts de control, dels quals 38 són radars de tram, i la resta són punts fixos.

La Policia de la Generalitat disposa actualment de 7 radars TRUCAM II repartits per totes les regions policials i properament n’incorporaran 3 més, arribant així als 10 aparells.

Convé destacar que aquest cinemòmetre mesura la velocitat dels vehicles des d’una posició estàtica i pot controlar els vehicles a més de 200 metres de distància, tant mesurant-los la velocitat des de davant com des de darrera. 

A més, es pot utilitzar en accions de vigilància policial nocturnes, atès que l’aparell va equipat amb un flaix de llum infraroja que il·lumina la carretera quan detecta una infracció de velocitat.