El fet que la Policiía Nacional o altres cossos de seguretat tinguin xarxes socials és molt positiu per als ciutadans. Mitjançant aquestes plataformes ens avisen d'aspectes que cal tenir en compte, com ara les estafes.
Amb l'auge de les eines d'internet hem pogut comprovar com han augmentat les ciberestafes, però la veritat és que també hi ha robatoris al carrer. I aquest és el cas de què parlarem avui.
La Policia Nacional ha advertit del robatori si tens aquesta motxilla
El cos de seguretat espanyol ha publicat un vídeo al seu compte oficial de TikTok sobre la precaució amb què has d'anar si fas servir aquest tipus de motxilla. Estem parlant de les motxilles lleugeres, que tenen fils o cordes com nanses, les quals se solen portar a festivals o petites excursions, ja que no pesen gens.
Doncs bé, el vídeo que ja ha penjat compta amb més d'un milió de reproduccions. I és que és un contingut molt pràctic, perquè en tan sols 28 segons, et mostra de manera real com de senzill és que et robin si portes aquesta motxilla.
Com pots veure, és tan fàcil com fer un petit tall amb un utensili punxegut, com per exemple un cúter, i així començar a treure-ho tot. D'aquesta manera, la persona que porti posada la motxilla no se sol assabentar que li estan robant.
És per això que la Policia recomana no portar aquest tipus de motxilles i, en cas de portar-la, tenir-la sempre a la part davantera, on la puguis veure en tot moment. També han aprofitat per dir que, en cas de portar una motxilla o ronyonera amb diferents compartiments, reparteixis bé els objectes entre aquests.
És una bona manera d'assegurar-se que no t'ho robaran tot. El vídeo finalitza aconsellant no deixar el mòbil o la cartera a les butxaques del darrere. «Recorda: que no et tallin el rotllo», acaba.
El cos de seguretat dona múltiples consells per TikTok
Tres vídeos més avall del de l'advertiment de la motxilla, la Policia Nacional té un vídeo amb gairebé 700 mil visites fins ara. T'explica que hi ha una opció als dispositius mòbils per afegir un telèfon d'emergència al que trucarien en cas de perdre el telèfon mòbil.
També serveix per si et passa alguna cosa, cal saber a qui trucar. Segurament, estaràs pensant que això sempre ha existit, poses a la persona a qui volies que cridessin amb un 'AA' davant del nom i llest.
La veritat és que abans els telèfons no tenien contrasenyes per accedir-hi, ara sí. Per tant, si un policia necessita accedir-hi per trucar a la persona a algú del teu entorn, ho té més complicat.
L'opció que ells expliquen en tan sols 36 segons, permet trucar a aquesta persona sense necessitat d'entrar al dispositiu. I no tan sols t'expliquen que això existeix, sinó que et mostra de manera pràctica com fer-ho tant des de telèfons Android com des d'iPhones.