La Coordinadora Nacional de Moviment d’Esquerres (MES) ha decidit rebutjar un acord amb ERC per concórrer conjuntament a les eleccions del 14-F. Així ho han assegurat aquest dissabte, després de reunir-se en sessió extraordinària el 10 de desembre, on es va decidir amb un 70% dels vots no anar amb els republicans als pròxims comicis. A partir d’ara, Moviment d'Esquerres sondejarà noves opcions que puguin garantir «les prioritats fixades».
Cal advertir que la formació, que és una escissió del PSC, concorre als comicis en coalició amb ERC de forma ininterrompuda des de 2015. Tant al Parlament com a les Corts Generals, així com en bona part dels ajuntaments de Catalunya, republicans i postsocialistes han anat de la mà en les darreres conteses electorals.
Moviment d'Esquerres opta per trencar amb ERC
L'objectiu de MES serà aconseguir un acord que permeti «desenvolupar millor» el seu programa amb el propòsit de crear «un estat propi i independent en forma de república», treballant per la justícia social, la crisi sobrevinguda en aquest temps de pandèmia, l'amnistia i l'autodeterminació.
D'aquesta manera, el partit creu que l'acord només serà possible amb aquells partits que convergeixin amb els seus principis bàsics. Moviment d'Esquerres considera que està fent «una bona feina a nivell municipal», que cal ampliar i reforçar. Tanmateix, vol entrar al Parlament per poder-hi portar «la veu» de la seva base social i treballar per la república catalana des de «plantejaments socialistes». L'obtenció de representació a la cambra catalana també implicaria un salt pel que fa a la visibilització de la formació a nivell nacional.
Per primer cop en solitari
Moviment d'Esquerres es defineix com un partit polític independent, que treballa per millorar les condicions socials de la ciutadania. Així mateix, vol posar en valor la implantació i representació territorial del partit i la seva vocació de créixer a nivell nacional, amb personalitat pròpia i objectius clars. Després de cinc anys d'història, la formació roman amb la doble voluntat de continuar existint com un actor polític més i de seguir creixent com a formació política republicana, sobiranista i progressista.