El Ripollès es converteix en la comarca catalana amb una major incidència del virus

Aquesta setmana es fa un cribratge massiu de dos dies a Ripoll, la capital comarcal

Pla tancat d'un home fent-se la prova PCR amb un tècnic sanitari al pavelló de l'Oli de les Borges Blanques
Salut farà un cribratge massiu aquest dimarts i dimecres al Ripollès. | ACN

El Ripollès és una de les comarques catalanes que més preocupa pel que fa a la incidència del coronavirus. Aquesta preocupació ve donada després que els nous contagis setmanals s'hagin multiplicat per quatre en les últimes tres setmanes, passant de 33 a 120. Així mateix, és la comarca amb un risc de rebrot més alt (1.443) i amb major incidència acumulada (868), seguida per la Cerdanya, el Pla de l'Estany i el Pallars Jussà.

Ripoll, la capital comarcal, és el municipi més afectat del Ripollès, concentrant la meitat dels positius detectats. Per tal de tallar la cadena de contagis, el Departament de Salut impulsa un cribratge massiu a la capital aquest dimarts i dimecres. Les proves amb test antigènic ràpid (TAR) es faran els dies 15 i 16 de desembre a la Sala Eduard Graells. L'horari serà el mateix els dos dies, de deu del matí a dues de la tarda i de tres a set del vespre.

Tot i que la incidència s'acumula principalment a Ripoll, altres municipis de la comarca també s'han vist afectats per l'increment de casos. En aquest sentit, Sant Joan de les Abadesses —on s'han detectat un brot en una residència—, Camprodon i Campdevànol han multiplicat els nous casos positius.

Comarques amb xifres en creixement

Amb l'excepció del Ripollès, a la resta de comarques gironines la pandèmia va a la baixa, reduint-se la incidència. En una situació contrària, amb una incidència en creixement, hi ha les comarques del Bages, el Solsonès, el Berguedà, el Tarragonès, el Baix Camp i el Priorat. El Bages ha vist créixer els nous casos positius fins als 306 en una setmana, mentre que el Solsonès només n'ha detectat 18.

Les xifres al Tarragonès també són preocupants, amb Tarragona registrant la meitat dels nous casos contagis i amb Torredembarra multiplicant per dos els casos. En la mateixa província de Tarragona hi ha dues comarques que presenten xifres contraposades a la capital. Són el Montsià i el Baix Ebre, que se situen entre les cinc comarques amb la incidència més baixa de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari