Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un rètol de Vodafone, amb una noia amb gest de sorpresa, i el logo de Movistar al cercle

Movistar i Vodafone prenen aire després de l'última crisi patida pel seu rival més gran

Movistar i Vodafone respiren molt més tranquils després del que els ha passat als clients de Digi

Al món de les telecomunicacions, qualsevol fallada pot tenir grans repercussions. Recentment, Movistar i Vodafone han trobat un respir gràcies als problemes experimentats per un dels seus competidors més grans, Digi. L'operadora romanesa ha patit diversos talls en el servei de trucades en els últims temps, sent el més recent el 27 de juny passat.

Han estat molts els usuaris que han queixat per aquesta incidència. No va ser un problema aïllat, sinó una caiguda generalitzada del servei. Eren incapaços de fer trucades i quan intentaven comunicar-se amb algú els saltava un missatge indicant que el telèfon estava apagat o fora de cobertura.

Els fets ja van passar a primera hora del dia. Des de molt aviat, els usuaris no van deixar de traslladar el seu malestar per això a les xarxes socials. El problema es donava sobretot en trucades entre telèfons Digi, mentre que amb la resta d'operadors, el servei funcionava amb certa intermitència.

Muntatge amb una imatge de fons d'una botiga Digi amb els logos de Movistar i Vodafone i un home sorprès
Digi ha patit diverses caigudes en els últims temps, cosa que beneficia Vodafone i Movistar | Europa Press, Movistar, Vodafone, Getty Images

Movistar i Vodafone intenten treure'n profit

Movistar i Vodafone assumeixen amb certa satisfacció aquesta caiguda de Digi. Són conscients de l'enorme mal que els provoca la companyia d'origen romanesa. I és que els últims mesos els ha retallat molt de terreny.

En qualsevol cas, aquesta darrera incidència de Digi s'està repetint amb més freqüència del pesant. Fa poc més d'un mes, l'operadora va viure una situació similar que va trigar diverses hores a resoldre's. Tot i això, el que ha passat la setmana passada ja comença a molestar els usuaris.

Així ho van transmetre a les xarxes socials i a diferents pàgines webs. Hi havia molta frustració per no poder fer ús del mòbil per trucar.

Dificultats per posar-se en contacte amb Digi

Després d'un temps, el problema es va poder solucionar, com es va encarregar de comunicar la firma a X. Cal dir que moltes persones van intentar posar-s'hi en contacte des de primeres hores del dia encara que sense gaire fortuna. La connexió fallava i alguns usuaris van haver d'esperar més de 40 minuts per ser atesos.

No han volgut concretar els motius d'aquesta incidència. Tot i això, és probable que estigui vinculat amb l'activació de les trucades VoLTE i VoWiFi a Espanya, recull Adsl Zone . Molts usuaris van rebre un SMS informant sobre l'activació d'aquest servei.

Una noia davant de l'ordinador i al cercle, el logo de Movistar
Movistar continua sent l'opció preferida dels clients | Getty Images Signature

Beneficis per a Movistar i Vodafone

Els problemes de Digi han beneficiat indirectament Movistar i Vodafone. Els usuaris que experimenten errors en el servei d'una operadora solen considerar canviar-se'n una altra que ofereixi més estabilitat. Movistar i Vodafone, en no haver enfrontat problemes similars recentment, es presenten com a opcions més fiables.

A més, aquests incidents poden afectar la reputació de Digi, fent que els usuaris potencials optin per Movistar o Vodafone. L'estabilitat i la confiança en el servei són factors clau per als consumidors, i en aquest aspecte, els gegants han sortit guanyant.