Polèmica multa a un bar de Barcelona: 1.500 euros per una pissarra

Els propietaris del negoci sancionat travessen una situació complicada per la pandèmia

Terrassa d'un bar
Els propietaris del negoci sancionat travessen una situació complicada per la pandèmia | Gastroactitud

Els negocis d'hostaleria i restauració estan patint durament les conseqüències del coronavirus. Després de mesos amb les persianes avall, els propietaris intenten sobreviure, mentre compleixen les mesures establertes per les autoritats contra els rebrots i l'expansió de la pandèmia.

A Catalunya els bars i restaurants han de tancar a la una de la matinada en ple agost, norma gens afavoridora per a la seva economia, tot i estar vetllant així per la salut de tots. Però la situació encara és més complicada per a casos concrets com el de la cerveseria Lambicus, d'origen belga, al barri de Sant Antoni de Barcelona.

Segons avança 'Metrópoli Abierta', l'Ajuntament els ha imposat una multa de 1.500 euros per tenir una pissarra de 50 centímetres a terra amb un cavallet anunciant esdeveniments i tasts de cervesa. Els fets es remunten al passat 29 de gener, quan dos inspectors van visitar el negoci familiar. «Ens van deixar una nota per tenir un element no autoritzat a l'espai públic, però no ens van dir que ens multarien. Vam treure la pissarra i no la vam tornar a posar», assegura Cortier, propietari de la cerveseria artesanal oberta des del 2014.

Continuen a l'espera que l'Ajuntament els deixi ampliar la terrassa

La seva dona, Maria Presas, tampoc entén per què els arriba la sanció justament ara, en un moment incert i complicat per a tots i, en especial, per a aquells que volen salvar el seu negoci: «Està fora de lloc i és desorbitat». Pel consistori, en canvi, es tracta d'una infracció «greu» que mereix els 1.500 euros de sanció imposada.

La parella afectada s'ha informat i denuncia que, en tractar-se de la primera inspecció al seu local, la sanció no hauria de superar els 750 euros: «El que estan fent és il·legal». Ara la parella es planteja recórrer la sanció, tot i que això suposaria perdre la possibilitat de pagar-ne el 65%, és a dir, 525 euros, abans de deu dies. 

Les mesures de seguretat que tallen les ales als bars se sumen a la falta de turisme a la ciutat comtal. Però la cerveseria Lambicus no vol tirar la tovallola i, davant la situació, demana més «flexibilitat» a l'Ajuntament, mentre espera que l'administració de Colau buidi de cotxes l'espai que té autoritzat per ampliar la seva terrassa, que ara compta només amb una taula: «Ens han dit que fins al 30 d'agost no podrem posar les taules. Haurem perdut tot l'estiu».


Comentaris

envia el comentari