La multa que et posaran si no portes màscara a partir de demà

Les sancions oscil·len entre els 601 i els 30.000 euros

Gent passejant pel centre de València
Les multes per no portar mascareta des del dijous 21 de maig oscil·laran entre els 601 i els 30.000 euros | Ajuntament de València

L'ús de la mascareta serà obligatori des d'aquest dijous 21 de maig per a persones de sis anys en endavant en la via pública o en espais tancats, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal d'almenys dos metres. Aquesta mesura serà efectiva mentre duri la pandèmia del coronavirus.

La nova mesura ha sortit aquest dimecres al BOE

Així ho ha publicat aquest dimecres 20 de maig el govern en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Tanmateix, no ha donat prou detalls de les multes a què s'enfronten les persones que no compleixin amb l'ordre governamental. Sí que és sabut que les sancions per no usar mascareta en el transport públic oscil·len entre els 601 i els 30.000 euros, encara que en gairebé tots els casos la multa es queda a la xifra més baixa de forquilla.

En l'ordre INT / 226/2020, de 15 de març, s'estableixen els criteris d'actuació per a les Forces i Cossos de Seguretat en relació amb el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària.

Les infraccions podran oscil·lar entre els 601 i els 30.000 euros

A més, el text assenyala en el seu cinquè punt que les forces de seguretat podran sancionar amb la Llei de Seguretat Ciutadana de 2015, la coneguda com a 'llei mordassa', i amb el Codi Penal a qui no compleixi amb aquesta nova normativa, que estarà en vigor a partir d'aquest dijous.

Els agents que multen per no portar mascareta en el transport públic apliquen l'article 36.6 de la Llei de Seguretat Ciutadana: «La desobediència o la resistència a l'autoritat o als seus agents en l'exercici de les seves funcions, quan no siguin constitutives de delicte, així com la negativa a identificar-se a requeriment de l'autoritat o dels seus agents o l'al·legació de dades falses o inexactes en els processos d'identificació »són infraccions greus, comportant multes de 601 a 30.000 euros.


Comentaris

envia el comentari