▶️ DIRECTE 10:00h:

El govern explica com seran els ajuts a les empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO's.

Ni cas al Govern: polèmica patinada d'un alcalde català en plena pandèmia

La Guàrdia Urbana de Lleida multa un restaurant, on hi sopava l'alcalde, per obrir més enllà de les 23 hores

La Guàrdia Urbana de Lleida va multar dilluns a la nit un restaurant de la Zona Alta de la capital del Segrià on estava sopant l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, per continuar obert més enllà de les 23 hores. Segons ha avançat l'Agència Catalana de Notícies (ACN), el batlle estava acompanyat d'altres membres del seu equip de govern, que ocupaven una taula a l'interior del local i una altra a la terrassa.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Fonts de la Paeria consultades per l'ACN han argumentat que tot el servei es va retardar perquè, en ser Festa Major a la capital lleidatana, hi havia molta gent i tots els locals de la zona estaven molt plens. En aquest sentit, entre el passat dissabte i aquest dimarts —coincidint amb el pont festiu— , la Paeria va tallar quatre carrers de la ciutat a la circulació de vehicles per facilitar la instal·lació de vetlladors per part de bars i restaurants.

Els talls es van fer al carrer Teuleries i en diferents trams de l'avinguda Dra. Castells, del carrer del Nord i del carrer de Sant Martí.

Els bars i restaurants de Catalunya poden servir sopars des del passat diumenge

Cal recordar que els bars i restaurants catalans van recuperar el servei de sopar el passat diumenge, moment en què va acabar l'estat d'alarma i va decaure el toc de queda. Després de mesos de restriccions horàries, les més importants de l'Estat en aquest sector, els establiments d'hostaleria poden obrir ara entre les 7.30 i les 23 hores, de manera ininterrompuda.

Els bars i restaurants poden utilitzar els espais interiors amb una limitació en l'aforament del 30%, amb una bona ventilació, natural o forçada, i una separació mínima de dos metres entre comensals de taules agrupacions de taules diferents. Excepte que siguin grups bombolla, hi ha una limitació de quatre comensals per taula o agrupacions de taules.

Pel que fa a les terrasses, els establiments d'hostaleria no tenen cap mena de restricció en l'aforament. En aquest sentit, els únics requisits que s'han de complir és que hi hagi una distància mínima de dos metres entre taules i una limitació de quatre persones per cada taula, excepte que els comensals siguin membres d'una mateixa bombolla de convivència.


Comentaris

envia el comentari