Gronxador d'un parc infantil

Es multipliquen per nou els casos de coronavirus en nens a Barcelona

En menys de dos mesos s'han diagnosticat 758 positius entre menors de 0 a 14 anys

Segons les últimes dades de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), un consorci interadministratiu presidit per l'Ajuntament, entre el 22 de juny i el 20 d'agost s'han diagnosticat 758 casos positius de coronavirus entre menors de 0 a 14 anys. Això significa que la xifra de contagis en aquesta franja d'edat s'ha multiplicat per nou, ja que entre el 26 de febrer i el 21 de juny, només es van confirmar 83 positius. 

Així doncs, el total de persones de 0 a 14 anys contagiades per la Covid-19 a Barcelona ha estat de 841. Les informacions de l'ASPB no inclouen les dades sobre les hospitalitzacions ni les defuncions. No obstant això, algunes fonts de l'Hospital Sant Joan de Déu asseguren que els ingressos no són habituals en nens i nenes, i que la majoria de casos són asimptomàtics o amb símptomes molt lleus

Evolució del nombre de contagis

Les dades de l'ASPB mostren que el dia que s'han diagnosticat més casos amb les PCR aquest estiu ha estat el 31 de juliol, amb 44 positius. Posteriorment les xifres han descendit, però encara hi ha dies que es confirmen 30 casos o més. Si s'afegeixen els positius detectats amb proves serològiques, el nombre creix lleugerament. 

La setmana del 27 de juliol al 2 d'agost ha estat la que ha tingut un major nombre de positius entre menors de 0 a 14 anys, amb 160 contagis. L'última setmana de la qual es tenen les dades completes és la del 10 al 16 d'agost, quan els diagnosticats de coronavirus van ser 140. El districte amb més menors positius és Nou Barris, amb 45 casos confirmats. En segon lloc es troba el barri d'Horta-Guinardó, amb 20 positius en aquesta última setmana. A Les Corts, aquests set dies només ha sorgit 1 contagiat. 

Les informacions publicades per l'ASPB no permeten veure si ha mort algun menor per coronavirus a Barcelona, ja que se'ls inclou dins de la franja d'edat que va dels 0 als 64 anys. Des de l'1 de març fins al 13 d'agost han mort a Barcelona9.414 persones per la Covid-19.

Ús de la mascareta

Aquest dijous, el conseller d'educació, Josep Bargalló, ha anunciat que el més probable és que els nens i nenes a partir de 10 anys hauran de portar la mascareta a l'escola. Bargalló ha assegurat l'inici del curs per al pròxim 14 de setembre, encara que alguns experts com el cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, preveu una situació «complexa» si els contagis es descontrolen.