Oriol Junqueras, Jordi Cuixart, Jordi Turull i Raül Romeva durant una sortida de la presó, amb mascareta

Sànchez, Rull i Turull intenten forçar l'aplicació del tercer grau amb un recurs

Els jutges de vigilància penintenciària van suspendre els permisos de tercer grau pels presos independentistes

Els presos independentistes Jordi Turull, Jordi Sànchez i Josep Rull han sol·licitat novament una nova posada en semillibertat. Els polítics han presentat un recurs per intentar tornar a gaudir d’un tercer grau que va quedar prohibit fa uns dies pels set homes que van ingressar a presó, però que encara es manté per a Carme Forcadell i l’exconsellera Dolors Bassa.

La defensa de Jordi Sánchez, Josep Rull i Jordi Turull ha presentat un recurs contra la interlocutòria on la jutge de vigilància penitenciària número 5 avala el tercer grau però els manté a la presó a l'espera de la decisió del Tribunal Suprem.

La defensa qualifica de «brillants» els arguments de la jutge

L'escrit indica que «no té sentit» mantenir una mesura cautelar si la magistrada considera que no té base legal i que «l'hipotètic recurs d'apel·lació» de la Fiscalia és «un futurible» que no se sap «si passarà o no». Per això reclamen mantenir la suspensió cautelar que els permetria sortir de la presó mentre la Fiscalia no interposi el recurs. La defensa qualifica de «brillants» els arguments de la jutge que apuntava que la Fiscalia actuava amb criteris «propis d'un sistema decimonònic».

Per la seva banda, la que va ser presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha descrit aquesta situació a les seves xarxes, i ha assegurat que sent «ràbia, tristesa i impotència» per no poder fer res pels seus companys polítics. «Un altre cap de setmana que els amics i companys de Lledoners passen tancats i lluny de les persones que estimen, malgrat que la jutge ha aprovat el tercer grau», reclama Forcadell, qui sí que gaudeix de condicions de semillibertat juntament amb Dolors Bassa. «Incomprensible, inexplicable i absolutament injust, només veiem venjança». 

Jordi Cuixart, Jordi Turull, Josep Rull, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn són els set presos que encara continuaran fins a nova ordre a la presó de Lledoners. Dolors Bassa ha assegurat que considera un «fàstic» que, per exemple, el rei emèrit Joan Carles de Borbó continuï desaparegut i sense ser jutjat «sabent que els 7 companys continuen en presó»