Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla tancat d'una jove mentre li fan una PCR durant una jornada de cribratge massiu

Un municipi català, el primer de l'Estat a oferir als turistes proves PCR per 52 euros

Lloret de Mar, una de les destinacions turístiques amb més afluència de turistes, la majoria dels quals són estrangers, posa a la seva disposició la realització de tests PCR durant sis dies de la setmana

Lloret de Mar, un poble eminentment turístic, ha sorprès a tothom aquest divendres amb una notícia positiva per als visitants. La localitat costanera de la comarca de La Selva serà la primera destinació turística de tot l'Estat que oferirà als turistes un dispositiu permanent d'anàlisi de PCR per un preu de 52 euros.

El servei es crea amb l'objectiu de facilitar aquest tipus de proves, les més fiables per a detectar el contagi del virus, als turistes que hagin de presentar la prova de tornada al seu país tres dies abans de travessar la frontera o l'hora d'agafar l'avió. Aquest dispositiu funcionarà de dilluns a dissabte i es donaran els resultats el mateix vespre per correu electrònic.

El Gremi d'Hostalers preveu el 70% de l'ocupació turística aquest estiu

El president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras, assegura que les proves tindran tota la «seguretat i validesa» necessària. Per altra banda, Dotras ha afirmat que aquest estiu està previst que l'ocupació sigui del 70% de la que hi havia abans de la pandèmia.

Lloret de Mar compta amb 120 hotels, que ofereixen 30.000 places hoteleres, la majoria de les quals solen ser ocupades per turistes estrangers. En concret, s'estima que representen el 80% de tot el gruix turístic que rep la localitat selvatana. És aquest un motiu clau perquè s'hagi decidit endegar la iniciativa d'oferir proves Covid-19.

De fet, el 3 de juny, la presidenta de l'únic grup hoteler que havia obert el seu hotel en aquelles dates, Cristina Cabañas, reclamava a TV3 un passaport Covid que permeti la lliure circulació sense haver de fer-se una PCR. I és que aquest és un pas, juntament amb la quarantena, que impedeix que molts turistes optin per viatjar.

Les proves PCR en venda a Internet superen el centenar d'euros

El preu dels testos PCR que ofereix Lloret de Mar també és un punt a favor per tal de motivar el turisme. Una cerca a Internet permet localitzar proves PCR venudes en pàgines web especialitzades que, en aquest cas, superen els 100 euros. Així doncs, comparativament, el cost dels tests a Lloret de Mar pot ser un estímul més per als turistes per a viatjar de manera més còmoda i econòmica.