Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'uns núvols a Olèrdola, Alt Penedès

Temps poc lluït però càlid el cap de setmana i nous canvis per Sant Joan: Previsió a Catalunya el dissabte 19

No acabarà de fer net i dissabte reapareixeran ruixats de fang en algunes comarques amb molta xafogor a la costa. Dilluns arriba l’estiu, però les TºC patiran canvis per la revetlla

El temps tan tranquil del divendres després de les violentes tempestes de dijous patirà alguns canvis de cara al cap de setmana. Dissabte tindrem un dia poc lluït amb molts intervals de núvols i algunes gotellades o ruixats febles i dispersos al matí a qualsevol punt.

Seran fenòmens passatgers i anecdòtics, però aniran acompanyats de fang. Per poc que plogui, ho deixarà tot ben brut, així que no deixeu coses que no vulgueu que s’embrutin a l’exterior. A la tarda cauran xàfecs i tempestes al Pirineu i Prepirineu de Lleida i al voltant de les comarques de Ponent.

Tot plegat amb menys fresca de nit i temperatures semblants al migdia. Seguiran la calor i xafogor amb moltes màximes entre 27º i 33º. Diumenge seguirem amb un cel canviant, però en principi sense pluja amb encara una mica més de calor.

De cara a la setmana vinent, dilluns comença oficialment l’estiu a les 05:32h del matí. No obstant, sembla que els termòmetres volen fer un pas enrere de cara a Sant Joan. D’aquesta manera, podem tenir una revetlla més fresca del normal i pendents d’alguns xàfecs al nord.

[predef]telegramcatmeteo-607[/predef]

Dissabte 19 de juny

El dissabte, 19 de juny, serà un dia amb força intervals de núvols. A estones tindrem un cel poc lluït i, incús, força o mig ennuvolat. Creuaran moltes bandes de núvols alts i mitjans i durant el matí poden caure gotellades o ruixats febles i dispersos a qualsevol punt.

Seran fenòmens passatgers i anecdòtics, però allà on apareguin ho faran en forma de fang. Així que, per poc que plogui, pot quedar tot ben brut. Millor no deixar a l’exterior coses que no vulguem que s’embrutin de cara al dissabte.

Mapa de previsió a Catalunya el matí del 19 de juny del 2021
Mapa de previsió per aquest dissabte al matí | Catalunya Méteo

Un cop passin aquestes gotellades disperses, el cel seguirà poc lluït i creixeran nuvolades. A diferència de divendres, els xàfecs i les tempestes reapareixeran i afectaran el Pirineu i Prepirineu de Lleida principalment.

Però també n’arribaran per Ponent i, de forma més dispersa, a les Terres de l’Ebre, oest de la Catalunya Central i resta del Pirineu. Algun xàfec pot ser localment fort, raó per la qual el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) té activades algunes alertes per pluja forta: 

Mapa d'alertes per fortes tempestes a Catalunya el 19 de juny del 2021
Mapa d'alertes per fortes tempestes aquest dissabte | METEOCAT

A la resta en principi no hi plourà i tot plegat amb temperatures semblants o una mica més altes de matinada. Calor arreu al migdia i xafogor intensa a la costa, on a la tarda pot bufar amb ganes el garbí. Moltes màximes entre els 27º i 33º. 

Mapa de previsió a Catalunya la tarda del 19 de juny del 2021
Mapa de previsió per dissabte a la tarda | Catalunya Méteo

Diumenge 20 de juny

De cara al diumenge, 20 de juny, el cel seguirà força canviant, però sembla que amb més estones de sol que dissabte. De matinada poden caure ruixats a la meitat nord i comarques de Lleida, i a la tarda alguna gotellada al Pirineu. No serà un dia de pluja, ni de bon tros.

Una jornada aprofitable amb una mica més de calor. La sensació al migdia serà de calor normal per l’època i molta xafogor a la costa. Algunes màximes es poden apropar als 35º a Ponent i interior de l’Ebre.

Mapa de previsió a Catalunya el 20 de juny del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Arriba l’estiu amb canvis per Sant Joan

El dilluns vinent, 21 de juny, arriba oficialment l’estiu amb pocs canvis en conjunt. Seguiran apareixent alguns xàfecs amb temperatures semblants. No obstant, els termòmetres poden patir canvis destacats coincidint amb Sant Joan. 

La revetlla serà el dimecres, 23 de juny, i podria ser més fresca del normal. A més, caurien alguns xàfecs entre la tarda i vespre a la meitat nord, però la festa se salvaria força de la pluja. La resta del pont seria molt tranquil i amb temperatures que remuntarien.

Una situació encara força incerta que haurem d’anar confirmant i seguint amb atenció en properes actualitzacions de la previsió. Sigui com sigui, l’estiu ja el tenim aquí.