Diables de l'Espluga

El primer municipi català que prohibeix fogueres i petards per Sant Joan

El primer Sant Joan sense restriccions per la pandèmia tindrà restriccions a causa del risc d'incendi

Un municipi al Pallars Jussà és el primer a decretar restriccions per Sant Joan. Pocs dies abans d'aquesta esperada festivitat, l'Ajuntament de Sant Esteve de la Sarga ha prohibit les fogueres i els petards durant la revetlla.

D'aquesta manera, no es podrà fer res on estigui inclòs el foc. Això implica que no es podrà gaudir de l'encesa de fogueres, així com tampoc el llançament de coets, focs d'artifici o altres artefactes similars en tot el municipi.

Una actuació dels diables de l'Hospitalet de l'Infant
Altres municipis podrien establir restriccions també | Aj. Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Aquesta mesura s'ha pres a causa de l'elevat risc d'incendi. A Catalunya durant l'última setmana s'han registrat més de 30 focs diferents per tot el territori. Són diversos els que encara estan actius, com el d'Artesa de Segre que ha cremat més de 2700 hectàrees. 

De la mateixa manera, l'Ajuntament d'Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) tampoc permetrà fer fogueres i recomana evitar tirar coets i petards. Aquests són alguns dels municipis que han adoptat aquest tipus de mesures per evitar mals majors donada l'actual situació de risc d'incendi elevat i de sequera.

Altres municipis es podrien unir a les restriccions

A causa de l'alt perill pels incendis, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha volgut manifestar que podrien haver-hi més restriccions, però que en cap cas seran generalitzades. Tot dependrà de les circumstàncies específiques de cada lloc i de l'evolució dels incendis forestals durant els pròxims dies.

Les pluges que hi ha previstes podrien ajudar molt a les tasques dels Bombers, per aquest motiu, serà entre demà i dimecres quan s'acabin d'aprovar aquestes mesures. De moment, per tant, només queda esperar per veure com avança la situació.

▶️ Hola Sant Pere 2022

Les pluges podrien canviar-ho tot

Després d'una setmana amb temperatures molt elevades i fortes ventades, la baixada de temperatures i la previsió de pluges podrien canviar-ho tot. Els Bombers treballen des de fa dies en els diferents incendis actius, però el clima ha dificultat les seves tasques. 

Ara, amb aquest pronòstic, la situació podria millor molt aviat.