Tres municipis catalans, amb el risc de rebrot disparat

El Masnou, Sant Feliu de Guíxols i Viladecans tenen els indicadors més alts de tot el país

Pla general de professionals sanitaris treballant en una unitat d'UCI de l'Hospital del Mar amb pacients amb covid-19
Sanitaris  treballant amb pacients de Covid-19  | LleidaDiari.cat

Catalunya continua fent front a la tercera onada de la pandèmia de covid-19. Dia rere dia, els principals indicadors continuen a l'alça a tot el país i, actualment, són tres les poblacions catalanes que tenen un risc de rebrot disparat: El Masnou, Sant Feliu de Guíxols i Viladecans. El Masnou lidera el rànquing amb una puntuació de 1.387, seguida de Sant Feliu de Guíxols amb 1.352 i Viladecans, que en té 1.211. Les tres localitats es troben molt per sobre de la mitjana de Catalunya, que actualment es troba en 709.

En el cas de Sant Feliu de Guíxols, a més, es troba al capdavant de les poblacions que compten amb una velocitat de contagi més alta, coneguda com a Rt. En concret, es troba en 2,52. Per darrere hi trobem El Masnou, que també té disparat aquest indicador amb un 1,91, i Olot amb un 1,53. L'Rt global a Catalunya se situa en 1,15. Pel que fa a les localitats amb més incidència acumulada a 14 dies, destaquen Vilafant (1.637), Puigcerdà (1.072) i Sant Joan Despí (944), molt per sobre de la mitjana catalana (641,33).

Dades dispars per regions a Catalunya 

Si bé la situació epidemiològica varia lleugerament en funció de la zona, el cert és que en la majoria de regions sanitàries hi trobem indicadors més o menys alarmants. A Barcelona, malgrat el tímit descens del risc de rebrot en les últimes hores (-53 punts), aquest es manté més alt (724) que en el recompte fet la setmana anterior (653) i només en les últimes 24 hores s'han notificat 14 defuncions més. En una tendència similar es troben les regions de l'Àrea Metropolitana Nord -amb un risc de rebrot de 704 (-50 punts respecte a les últimes hores, però +73 punts respecte a la setmana passada) i 18 defuncions més en les últimes 24 hores-, l'Àrea Metropolitana Sud (amb un risc de rebrot actual de 808) o el Camp de Tarragona (amb 19 defuncions les últimes 24 hores).

A la Catalunya Central, en canvi, tot i estabilitzar el risc de rebrot i la velocitat de contagi, en les últimes 24 hores s'han reportat 11 noves morts. A l'altra banda hi trobem les regions sanitàries de Lleida, Alt Pirineu i Aran i Girona, que malgrat reportar més morts aquesta darrera setmana amb relació a l'anterior, han aconseguit estabilitzar o reduir lleugerament els índexs de risc de rebrot i velocitat de contagi.


Comentaris

envia el comentari