Municipis de la Garrotxa controlaran els accessos amb càmeres lectores de matrícules

Vuit pobles formaran part de la prova pilot que vol controlar l'accés dels lladres

càmeres de vigilància
Municipis de la Garrotxa controlaran els accessos amb una xarxa de càmeres lectores de matrícules | Pixabay

Vuit municipis de la comarca de la Garrotxa, comptaran a partir del 2020 amb una xarxa de càmeres lectores de matrícules, que tenen per objectiu millorar la seguretat i controlar l'accés de possibles lladres als pobles. Es tracta d'una prova pilot basada en la tesi que la majoria dels delinqüents provenen sempre de comarques alienes al municipi on cometen els robatoris.

D'aquesta manera, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, Maià de Montcal, les Preses, la Vall de Bianya, les Planes d'Hostoles i Sant Feliu de Pallerols formaran part d'aquest projecte controlat pels Mossos d'Esquadra, que en cas que es demostri efectiu, serà estès per la resta de municipis i comarques del Principat.

Una comarca vulnerable als robatoris

La prova pilot de la xarxa de càmeres de seguretat, s'inicia a la comarca de la Garrotxa precisament perquè compta amb una orografia difícil, que afavoreix les sortides i les entrades de manera inadvertida. I tot i que compta amb un nivell de delinqüència 'autòctona' molt baix, hi ha diverses bandes de delinqüents foranes que entren a la comarca per cometre diversos robatoris durant uns dies, i després marxen; aprofitant els caps de setmana llargs o els períodes de vacances.

Amb la instal·lació del nou sistema de videovigilància es volen combatre eficientment aquestes incursions amb el menor cost possible; una idea que va néixer d'un Consell d'Alcaldes extraordinari que va tenir lloc el 2016, i que sota la supervisió dels Mossos veurà la llum a principis de l'any vinent.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari