Gent a concert

La música espanyola, de dol: Mor amb només 39 anys 'Juampa Veovoces'

El programador musical ha mort de manera sobtada

Commoció al món de la música per la mort de Juan Pablo Chamorro, de 39 anys. Un dels referents en l'organització de concerts a la província de Lleó. El programador musical era conegut a la zona amb el sobrenom de 'Juampa Veovoces' i va convertir a Taverna Belfast de Santa María del Páramo, un poble de la província lleonesa, en un referent de la música.

La tragèdia va tenir lloc aquest dilluns, 7 de juny, sobtadament. Ningú s'ho esperava. Se n'ha anat en silenci, però se'l trobarà a faltar. Santa María del Páramo està consternada per la notícia. Durant molts anys, Chamorro va omplir el municipi de música i cultura.

Tothom que el coneixia sap que la Taverna Belfast, una sala de concerts que dirigia amb la seva companya, Eva García, era la seva identitat. Hi portaven grups de música referents del panorama nacional i internacional.

La veritat és que, durant molt de temps, Santa María del Páramo va ser un dels llocs favorits de la música en viu de la província gràcies al paper que desenvolupava Juan Pablo. El lleonès no només treballava en aquesta localitat, sinó que va ser programador musical i promotor de molts grups d'Espanya. A més, se n'anava de gira amb ells per tota la península i fins i tot per l'estranger.

Si alguna cosa caracteritzava 'Juanpa', era el caràcter tranquil que tenia. Sempre observava amb detall tot el que l'envoltava. També és sabut que tenia molt de sentit de l'humor, mostrava companyerisme amb els altres professionals i era molt humil. Va ser un pilar fonamental de la música lleonesa i es va guanyar l'afecte d'amics i companys de professió. Així s'ha pogut veure reflectit en els milers de comentaris que s'han publicat a les xarxes socials des que es va fer pública la notícia, que recorden els bons moments que Chamorro ha deixat.

Mirant enrere, l'últim concert que va programar va ser a l'Espacio Vías de Lleó, just abans de la pandèmia. Lendakaris Muertos hi van tocar gràcies a ell i a Guille, d'El Gran Cafè.

Ara la realitat és ben diferent: el protagonista ja no hi és i la cultura lleonesa sempre necessitarà un 'Juampa' que posi música a la província.

 

La trista notícia que ha commocionat Lleó

El promotor musical i mànager Juan Pablo Chamorro, més conegut com a 'Juanpa Veovoces', ha mort als 39 anys de manera sobtada.

Va participar en centenars de concerts i, tot i que va néixer a Villar del Páramo, vivia a Santa María del Páramo. Va ser copropietari de la Taverna Belfast del matyeix municipi juntament amb Eva García.

La Taverna Belfast va ser un referent a nivell musical durant una mica més d'una dècada durant molts anys i un dels epicentres de la música de la província de Lleó i del nord-oest peninsular més importants. Va acollir desenes de concerts de grups referents tant nacionals com internacionals.

Amb la pandèmia del coronavirus hi va haver un tancament de l'hostaleria i l'activitat musical. Però Juanpa Veovoces va seguir treballant amb Territorio Lunar, un festival de música independent que es feia cada any a Santa María del Páramo. 

També treballava com a promotor de concerts i de gires de grups del país. Tota una vida bolcada en la música. Juan Pablo Chamorro va ser un dels majors contribuents al panorama musical de Lleó fins al moment.