Imatge d'arxiu d'un carrer completament buit a causa del confinament

Musulmans de Lleida demanen saltar-se el toc de queda durant el Ramadà

Argumenten que aquells 30 dies són «sagrats» i que comporten rituals «fins a altes hores de la nit»

Musulmans de Lleida demanen a la Paeria poder saltar-se el  toc de queda durant el Ramadà, concretament del 13 d'abril al 12 de maig. Ho ha sol·licitat formalment el representant de l'Associació Watani, Mourad El Boudouhi.

En el document al·lega que aquells 30 dies són «sagrats» per a la comunitat musulmana  i que comporten rituals religiosos que s'allarguen «fins a altes hores de la nit». És per això que demana a l'Ajuntament de Lleida que autoritzi les entitats religioses i els seus fidels a anar a resar als centres de culte més enllà de les deu de la nit, excepcionalment aquells dies, respectant, això sí, l'aforament permès.

Finalment, recorda que Watani és una associació formada, majoritàriament, per persones immigrants i practicants de la religió musulmana i que aquest gest ajudaria a la «integració» d'aquest col·lectiu i «enfortiria la convivència».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Pla obert d'algunes sabates, a fora, i alguns fidels a dins del Palau de Vidre de Lleida, preparats per iniciar l'oració
Musulmans de Lleida demanen a la Paeria saltar-se el toc de queda durant el Ramadà | LleidaDiari.cat

5.330 sancions per incomplir les restriccions per la covid-19 entre el passat dijous i aquest dilluns

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals han imposat  5.330 sancions per incomplir les restriccions per la covid-19 entre el passat dijous i aquest dilluns. Del total, unes 1.500 són per saltar-se el toc de queda. Hi ha també 129 sancions a establiments de restauració i oci, segons ha explicat a Catalunya Ràdio el director de la policia catalana, Pere Ferrer.

Ferrer ha destacat, però que la major part de la població ha respectat les mesures imposades i si s'han fet desplaçaments ha estat amb la bombolla de convivència. El director dels mossos ha considerat que seria una «bona opció valorar modificacions» en el toc de queda nocturn «que ajudin que el patiment generalitzat no sigui tan dur». D'altra banda, Ferrer ha afirmat a TV3 que la publicació dels protocols per a l'ús de bales de foam serà «imminent». En ser repreguntat, ha afegit que la publicació es farà «durant els dies vinents».