Investigadors del laboratori de l'Hospital Clínic fent proves de coronavirus el 5 de març del 2020

El coronavirus ha mutat en dos tipus i s'ha fet més agressiu i contagiós

Els investigadors afirmen que hi ha la possibilitat d'infectar-se dels dos nous tipus

El coronavirus  que va tenir el seu origen a la ciutat xinesa de  Wuhan ha mutat i ho ha fet en un nou tipu sque és molt més agressiu que el que es coneixia fins ara. Així ho ha comunicat un equip de científics a la revista 'National Science Review' on investigadors de la Universitat de Beijining han batejat l'original com a 'tipus S' i la versió mutada  com 'tipus L'.

Segons han afirmat, la de 'tipus S' és una versió més lleu i menys contagiosa del coronavirus mentre que la de 'tipus L' es tractaria d'una versió nova que en aparèixer més tard és més agressiva i també més contagiosa. De fet, asseguren que la mutada és la responsable de gairebé el 70% dels casos que s'han diagnosticat fins ara d'aquetamalaltia.

Més perillós i més contagiós

Aquest estudi revela que és possible que una persona estigui infectada per les dues variants del coronavirus. Una possibilitat que els investigadors de la Universitat de Beijining van descobrir després de realitzar les anàlisis a un pacient nord-americà que va donar positiu en la malaltia el passat 21 de gener.

Amb els resultats van poder comprovar que el pacient havia estat infectat tant pel 'tipus S' com pel 'tipus L' tot causant que el seu organisme no pogués lluitar contra el de 'tipus S' perquè estava exposat també a la versió  mutada  d'aquest. Per tant, el sistema immunològic d'una persona no potdesenvolupar anticossos ni cap mena de resistència contra una d'elles quan està infectat per les dues variacions del virus.

També et pot interessar...