Fotografia d'un sopar de nadal

Els experts per fi ho revelen: «Sí, tindrem un Nadal gairebé normal a Espanya»

Tot indica que amb les restriccions actuals, podrem baixar la incidència i celebrar un Nadal gairebé normals, però pagarem un alt preu després

El metge i usuari de Twitter @donni_69, que va pronosticar la pandèmia pas a pas i que no es va equivocar, ha tornat a llançar a la xarxa un avís sobre què succeirà en els pròxims mesos respecte a la pandèmia. I és que aquest metge assegura que amb les restriccions actuals baixarà la incidència del virus i tornarem a una certa normalitat per Nadal, per la qual cosa podrem celebrar un Nadal «gairebé normal».

 

Ara bé, avisa que la incidència no baixarà a gairebé 0 com al juny, però sí que ho farà prou per a baixar la pressió dels hospitals i tornar a portar una vida més o menys normal.

 

No obstant això, segons aquest pneumòleg, la relaxació de les mesures que s'espera que tingui lloc per Nadal, juntament amb les reunions socials, i familiars, sopars d'empresa i desplaçaments que hi haurà, provocarà que al gener i febrer «es produeixi una tercera onada que serà més ràpida que a l'estiu perquè partirem d'una pitjor situació i el fred no ens ajudarà», adverteix.

 

Això provocarà una situació difícil de manejar perquè s'ajuntarà la tercera onada del virus amb el clima hivernal: «Fred, vida en interiors, sensació de normalitat, hospitals plens i 3a onada de COVID. I amb milers d'altres infeccions respiratòries per a confondre tant a metges com a pacients».

 

Diversos experts internacionals es pronuncien en el mateix sentit

Aquest usuari de Twitter no és l'únic a remarcar una cosa que ja està en boca d'altres experts en Seguretat Pública a escala europea. Un dels més famosos i prestigiosos d'Itàlia, Andrea Crisanti, ha mostrat la seva preocupació respecte a la situació que s'està vivint tant al seu país com a la resta d'Europa, advertint a més que la pressió política i econòmica per a poder 'salvar el Nadal' provocarà una tercera onada al gener:

 

«Anem cap a un nou confinament perquè no estem lluny que col·lapsin les UCI dels hospitals. Quan s'acosti el Nadal hi haurà en canvi molta pressió política i econòmica per a tornar a obrir, però si no tenim un pla per a mantenir la pandèmia en números mínims, hi haurà després una tercera onada al gener i febrer», ha advertit de manera contundent.

 

Una situació que és previsible que succeeixi també a Espanya, perquè amb anterioritat, el Govern va estar negociant amb les Comunitats Autònomes la possibilitat d'aplicar un 'confinament dur' al novembre, abans de Nadal, per a poder mantenir els contagis a mínims i així no aplicar restriccions tan dures durant el període nadalenc, data clau per a l'economia espanyola que posa en joc molts milions d'euros. 

 

El 'salvar el Nadal' gairebé s'ha convertit en eslògan entre polítics, com Juanma Moreno, que a Twitter manifestava la necessitat de salvar aquest període tan important de l'any i que no es veiés afectat per les restriccions.

 

 

Així que sí, tot apunta que 'salvarem el Nadal', però potser paguem un alt preu per això. I és que és més que probable que això ens porti conseqüències molt negatives i un escenari pitjor al gener del qual ja tenim ara.