asd

Surten a la llum noves panoràmiques de les missions Apol·lo a la Lluna

Just quan es commemoren 50 anys de la gran fita humana, la NASA publica aquestes noves imatges exclusives dels primes passos de l’home al satèl·lit aquell 20 de juliol del 1969

Els Estats Units estan de commemoració als herois que van aconseguir arribar a la Lluna a partir de les missions Apol·lo, durant el període de la Guerra Freda. I així ho ha celebrat la NASA, traient a la llum diferents imatges sobre els aterratges duts a terme pels 12 astronautes que van trepitjar fa mig segle la superfície lunar.

Diferents experts de la NASA han reunit imatges del moment en què els astronautes arribaven a la Lluna per primera vegada a la història. Les fotos fetes pels protagonistes de les missions Apol·lo van ser recopilades per l’especialista en imatges de la NASA Warren Harold a Johnson, i la precisió de la perspectiva única que representen van ser verificades per l’astronauta de l’Apol·lo 17 Harrison “Jack” Schmitt, l’únic geòleg que va trepitjar la Lluna. Aquestes són algunes de les espectaculars imatges:

Una de les recents imatges de les missions Apol·lo a la Lluna.
Una de les recents imatges de les missions Apol·lo a la Lluna. | NASA

 

Nova fotografia de les tasques desenvolupades per les diferents missions Apol·lo a la superfície lunar.
Nova fotografia de les tasques desenvolupades per les diferents missions Apol·lo a la superfície lunar. | NASA

 

Consulta en aquest enllaç totes les noves i espectaculars imatges publicades per la NASA sobre les missions Apol·lo.

La Lluna, un lloc únic al Sistema Solar

Tal com va dir Schmitt sobre les imatges unides des de l’Estació 5 de la seva base lunar en el lloc de l’aterratge de Tauro-littrow, «la Vall de Tauro-Littrow a la Lluna representa una vista que és una de les escenes naturals més espectaculars del Sistema Solar, les parets massisses de la vall estan brillantment il·luminades pel Sol, s’eleven més altes que les del Gran Canyó fins a una altura de més de 4.800 peus (1.600 metres) al nord i 7.000 peus (2.300 metres) al sud».

Nova panoràmica de la missió Apol·lo 12 a la Lluna.
Nova panoràmica de la missió Apol·lo 12 a la Lluna. | NASA

 

A més, el geòleg afegia en un comunicat que «al mateix temps, els cims s’ubiquen contra un cel més que negre, un contrast que va més enllà de l’experiència dels visitants de la Terra. I, sobre el Mur Sud de la vall, sempre es pot observar la llar, la Terra blava en forma de núvol, a tan sols 340.000 quilòmetres de distància».

50 anys de la gran fita lunar

Aquest dissabte es compleixen 50 anys de l’arribada de l’home a la Lluna: l’Apol·lo 11 culminava el 20 de juliol del 1969 un viatge que marcaria un abans i un després en la història de la humanitat, convertint-se en un dels esdeveniments més importants del segle XX i en el punt d’inflexió de la cursa espacial.

També et pot interessar...